Путіна ніхто не запрошував - в України увірвався терпець після рішення Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Путіна ніхто не запрошував - в України увірвався терпець після рішення Кремля

Путіна ніхто не запрошував - в України увірвався терпець після рішення Кремля
Джерело:  interfax.com.ua

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест російським дипломатам через незаконний візит очільника Кремля Володимира Путіна до анексованого Криму. З такою гучною заявою виступив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко. В МЗС нагадали, що продовжують дотримуватися принципової позиції щодо неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідувань російськими посадовими особами території України у її міжнародно визнаних кордонах, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами Яременка, протокол організації візиту глави держави в іноземну країну передбачає запрошення, яке Україна не надсилала Російській Федерації, тому візит очільника Кремля Володимира Путіна на територію тимчасово окупованого Росією Криму 20 липня є порушенням цієї процедури.

"Незважаючи на тимчасову окупацію, Кримський півострів є територією України. Є відповідні процедури і протоколи, згідно з якими організовуються візити посадових осіб іноземних держав на територію інших держав. Зокрема, такий протокол передбачає запрошення з боку України. Президента РФ ніхто не запрошував відвідати наш півострів", - наголосив український дипломат.

Варто нагадати, що РФ незаконно окупувала частину України - Кримський півострів - ще 6 років тому. При цьому країна, керована президентом Володимиром Путіним, не визнає незаконність своїх дій, заявляючи про "відновлення історичної справедливості". Україна та міжнародна спільнота продовжують тиснути на Росію санкціями, вимагаючи повернути українську територію. Кремль же заявляє, що питання Криму "закрито".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Офіс президента України нарешті прокоментував гучні звинувачення та вимоги очільника Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?