Путіна просто кинули: РФ вклала мільярди у проросійських політиків в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіна просто кинули: РФ вклала мільярди у проросійських політиків в Україні

Путіна просто кинули: РФ вклала мільярди у проросійських політиків в Україні
Джерело:  online.ua

За словами журналіста-розслідувача Христо Грозєв із Bellingcat, команда очільника Кремля Володимира Путіна протягом останніх 8 років витратила мільярди доларів на мережу проросійських політиків в Україні, але останні просто кинули російську владу на гроші.

Джерело: Ютуб-канал  "Продолжение следует"

Путін "інвестував" мільярди у проросійських політиків в Україні

Зараз ми закінчуємо одне розслідування, разом з Інсайдером, про те, скільки грошей було витрачено ФСБ, щоб гарантувати підтримку якимось тіньовим політичним класом в Україні цієї війни та створення внутрішнього держперевороту одразу після вторгнення. Ось там йдеться про мільярди доларів, а не рублів. Було витрачено з 2014 року і до сьогодні. Це було 150-160 високооплачуваних офіцерів ФСБ. Кожен із них мав необмежений бюджет, щоб вербувати українців будь-якого рівня. Вони вербували на папері і потім виявилося, що... Ну так, вони летіли, щоб зустрічатися з ними в Таїланді, Мальдівах, Кіпрі. Ці гроші вони витратили на зустрічі. Їм давали готівкою, - розповів Христо Грозєв.

Однак, як стверджує журналіст-розслідувач, агентура не спрацювала.

"І тут навіть ці українські агенти, які брали гроші, кинули їх. Просто кинули", - додав він.

Грозєв звертає увагу на те, що рішення українського лідера Володимира Зеленського про заборону діяльності в Україні деяких проросійських партій було правильним, оскільки серед них була російська агентура.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?