Путіна спіймали на небезпечній заяві на адресу України
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна спіймали на небезпечній заяві на адресу України

Путіна спіймали на небезпечній заяві на адресу України
Джерело:  online.ua

Російський аналітик, екс-радник президента Росії  Володимира Путіна  Андрій Ілларіонов вважає, що відкриття пам'ятника князю Володимиру в Москві - це серйозна «геополітична заявка» Путіна з прицілом на контроль над Україною і Білоруссю.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір з Ілларіоновим на «Ехо Москви».


Відповідаючи на прохання прокоментувати відкриття пам'ятника князю Володимиру в Москві, Ілларіонов сказав: «Перш ніж ми будемо говорити саме про особу людини, якій поставлено пам'ятник, я хотів би звернути увагу на деякі пасажі в виступах Володимира Путіна і патріарха Кирила».


«Я цитую буквально з сайту Кремлін.ру. Путін каже: «Його епоха знала чимало звершень, найважливішим було хрещення Русі. І цей вибір став загальним духовним джерелом для народів Росії, Білорусії, України». Але якась така заявка говорити від імені відразу трьох народів і держав. Це не в перший раз, ми знаємо, це відбувається регулярно», - продовжив Ілларіонов.


«Це така регулярна заявка на те, що у нас є спільне коріння і є якесь можливе спільне майбутнє. Про що неодноразово Володимир Путін нам нагадував в останні кілька років. Але в світлі останніх дій, які відбуваються протягом трьох років проти України, ці слова набувають абсолютно особливого відтінку», - вважає екс-радник Путіна.


Читайте також: Маленький Володимир: Акунін хльостко висловився про путінську Росію


«І особливий сенс, тому що виникає питання: а що саме має Володимир Путін, коли говорить про загальні джерела, про спільне майбутнє наших трьох народів. І патріарх Кирило, до речі, йому вторить. І продовжує: «Так, дійсно, дивіться, пам'ятник князю Володимиру це символ єдності всіх народів, батьком яких він є. А це народи історичної Русі», - продовжує Ілларіонов.


«Тобто, Росія, мабуть, не один народ історичної Русі. Є ще інші народи історичної Русі. На претензії, які висуває патріарх. А зараз живуть в межах багатьох держав. Тобто, це не просто одна держава, це багато держав. Загалом, серйозна заявка вже геополітичного характеру », - впевнений Ілларіонов.


«Далі ще серйозніше заява: «Пам'ятник батькові може бути всюди». Тобто проблема в тому, що Володимир ніколи не був на території нинішньої Москви. Саме місто Москва було засноване через 130 років після смерті Володимира. Не має значення. Загалом, пам'ятник батькові може бути всюди, де живуть його діти. Тобто, ми повинні знати, що ми є його дітьми, а він нам батько», - міркує Ілларіонов.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Ілларіонов заявляв, що Путін зможе втілити в життя програму "руського миру" і встановити контроль над більшою частиною України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?