Путіна спіймали на обмані прем'єра Ізраїлю
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна спіймали на обмані прем'єра Ізраїлю

Путіна спіймали на обмані прем'єра Ізраїлю
Джерело:  The Times

Росія так і не виконала обіцянки президента РФ Володимира Путіна, який збирався повернути Ізраїлю танк, захоплений сирійцями під час Ліванської війни 1982 року, відправивши замість нього іншу бронемашину.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Times.
У травні 2016 року Путін пообіцяв повернути ізраїльський танк, який опинився в підмосковному музеї, а ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху висловив йому щиру подяку і назвав це рішення «гуманітарним жестом найвищого ґатунку».
Повернення танка повинно було стати знаком потепління відносин між Ізраїлем і Росією.
"Сім'ї зниклих Захарії Баумеля, Цві Фельдмана і Ієгуди Каца ось уже 34 роки не знають про долю своїх синів, не знають, де їхні могили. Цей танк - єдине свідчення того бою, і зараз він повернеться до Ізраїлю", - заявив тоді ізраїльський прем'єр про бойову машину, захоплену в 1982 році в бою у ліванського села Султан-Яакуб, коли пропали безвісти троє ізраїльських солдатів. Їх тіла так і не були знайдені.
Сирійська армія захопила їх танк "Магах-3", який в підсумку виявився в підмосковному військовому музеї.



Ізраїльський танк  "Магах-3"

Тим часом виявилося, що Росія повернула не той танк: відставний офіцер ізраїльської армії Данні Кріаф повідомив, що на танку - інший серійний номер.
"Це все просто велика піар-кампанія", - сказав він.
"Коли я почув про намір повернути танк, я чекав цього з нетерпінням. Всі сім'ї зниклих солдатів обурені. Кому потрібен весь цей піар?" - заявив брат одного зі зниклих безвісти солдатів, Перчіа Хайман.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Путін розлютився через неуважність перекладача на зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?