Путіна загнали в глухий кут: що насправді змусило Кремль відпустити полонених українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіна загнали в глухий кут: що насправді змусило Кремль відпустити полонених українців

Путіна загнали в глухий кут: що насправді змусило Кремль відпустити полонених українців
Джерело:  24 канал

Координатор групи адвокатів моряків Микола Полозов заявив, що Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов'язав Росію звільнити з полону 24 українських моряків, що були незаконно захоплені біля Керченської протоки у листопаді 2018 року. Очільник Кремля розумів, що невиконання цього указу призвело б до нових антиросійських санкцій. Тому страх перед санкціями змусив главу Кремля йти на переговори і відпустити українців з російських тюрем.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

На думку експерта, саме рішення Трибуналу стало ключовим у справі звільнення військовополонених моряків. Він наголосив, що Путін був загнаний у глухий кут.

"Росія не могла не видати моряків, тому що невиконання рішення Трибуналу призвело б до введення серйозних санкцій проти неї зі сторони Заходу. Саме страх перед санкціями змусив Путіна йти на переговори. Пори це, Кремлю було вкрай важливо артикулювати і називати все це не як виконання рішення наказу Трибуналу, а зберегти обличчя, додати у цей список ще кілька політв'язнів і назвати все це таким великим обміном",– зауважив Полозов.

Він також зазачив, що РФ у будь-якому випадку змушена була відпустити моряків. Навіть якщо би президент України Володимир Зеленський не мав прямих перемовин з Путіним. Водночас, звільнення 11 інших політв'язнів може бути пов'язане з їхніми переговорами.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Пєсков відмовився відповідати на питання про утримуваних осіб, яких Україна передала Росії в рамках обміну 7 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?