Путіна запідозрили в дачі хабара Трампу: з'явилася детальна схема
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна запідозрили в дачі хабара Трампу: з'явилася детальна схема

Путіна запідозрили в дачі хабара Трампу: з'явилася детальна схема
Джерело:  aillarionov.livejournal.com

Президент Росії Володимир Путін міг дати хабар в 10,5 млрд євро новообраному главі Білого дому Дональду Трампу, щоб домогтися зняття американських санкцій з деяких російських громадян і корпорацій.
Таку думку висловив російський аналітик, економіст, колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов, передає ONLINE.UA з посиланням на його livejournal.
Як докази своєї теорії про дачу хабара економіст перерахував заяви американської розвідки, а також самого президента Росії.
"Доповідь відділу розвідки, 18 жовтня 2016: Помічник Сечіна (глави держкомпанії "Роснефть" - Ред.) повідомив, що президент "Роснефти" настільки зацікавлений у знятті західних особистих і корпоративних санкцій, накладених на компанію, що він запропонував помічникам Пейджа (Картер Пейдж - радник Трампа, - Ред.)/Трампа в обмін брокеридж на 19% (приватизованого) пакета акцій в "Роснефти". Пейдж висловив інтерес і підтвердив, що якщо Трамп буде обраний президентом США, то тоді антиросійські санкції будуть зняті", - процитував він.

Читайте також: Р озвідка США дізналася, як у Путіна святкували перемогу Трампа
Ілларіонов також нагадав про заяву самого Путіна на зустрічі з Сечіним в Кремлі від 7 грудня 2016 року.
"Путін: Ігор Іванович (Сечин - Ред.), хочу Вас привітати з завершенням приватизаційної угоди по реалізації великого пакету нашої провідної нафтогазової компанії "Роснефть" - 19,5%. Угода укладена на висхідному тренді вартості нафти, відповідно, це відбивається на вартості самої компанії. У цьому сенсі час дуже вдалий, так і загальний обсяг угоди значний - 10,5 мільярда євро", - заявив президент РФ.
Також Путін запросив "нових учасників і акціонерів компанії "Роснефть" до Росії, обіцяючи їх прийняти на високому урядовому рівні".
Трохи пізніше в Кремлі заявили, що дозволили "Роснафтогазу", раду директорів якого очолює виконавчий директор "Роснефти" Ігор Сєчін, не розкривати свої фінансові показники.
"До 2016 року "Роснефтегаз" був відкритим акціонерним товариством і щорічно публікував фінансову звітність за російськими стандартами бухгалтерської звітності. Однак в минулому році компанія змінила організаційно-правову форму, ставши акціонерним товариством, яка дозволяє компанії не публікувати фінансову звітність без вказівки акціонера", - відзначили журналісти "Дождя".

Читайте також: Компромат Кремля на Трампа: Путіна спробували виправдатися
Ілларіонов нагадав про ще одну заяву Путіна, зроблену після рішення президента США Барака Обами вислати 35 російських дипломатів.
"Залишаючи за собою право на відповідні заходи, ми не будемо опускатися до рівня "кухонної", безвідповідальної дипломатії і подальші кроки по відновленню російсько-американських відносин будемо вибудовувати виходячи з політики, яку проводитиме адміністрація Президента Трампа", - сказав тоді російський президент.
Також він запевнив, що Росія не буде "створювати проблем для американських дипломатів".
Припущення економіста викликало справжню бурю в соціальних мережах.






Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стали відомі нові подробиці, опубліковані в доповіді американської розвідки про збір спецслужбами Росії компромату на новообраного президента США Дональда Трампа.
Зокрема був опублікований 35-сторінковий документ, нібито підготовлений неназваним екс-співробітником британської розвідки для політичних опонентів Трампа.
Автор доповіді зазначає, що колишній співробітник спецслужб Росії розповів йому про стеження ФСБ за Трампом, коли той був у Москві в 2013 році і, зокрема, російські спецслужби нібито прослуховували номер в готелі Ritz Carlton, куди республіканець запрошував повій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?