Путіна жорстко принизили на саміті ШОС
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіна жорстко принизили на саміті ШОС

Путіна жорстко принизили на саміті ШОС
Джерело:  online.ua

Журналіст Максим Саваневський звертає увагу на те, що черговий саміт Шанхайської організації співробітництва став найбільш принизливим для кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна серед усіх публічних заходів, у яких він приймав участь останнім часом. 

Джерело: Facebook-сторінка Максима Саваневського

Як Путіна публічно принизили на саміті ШОС

За словами Саваневського, все почалось з прильоту Путіна в до Самарканду, де його приймали на рівні якогось заурядного міністра. В аеропорту кремлівського диктатора зустрічали буквально кілька посадовців.

Це було мегаконтрастно на фоні прийому голови Компартії Китаю, якого зустрічали сотні людей, з численною почесною вартою, купою килимів, виконанням народних узбецьких танців та пісень. Сі Цзіньпін приземлився вночі і заради нього встановили на злітній смузі освітлювальну систему з десятків прожекторів, - зазначає журналіст.

При цьому Саваневський звернув увагу на те, що Путін зазвичай сам полюбляє змушувати інших лідерів чекати на свою появу, але наразі вже він чекав на прибуття президента Киргизстану.

Цього разу Путін, як двійочник біля дошки, чекав, коли на зустріч вийде до нього президент Киргизстану. Кілька тижнів тому аналогічну процедуру проробив вже Ердоган, - наголошує журналіст.

Під час саміту Путін наполегливо домагався прихильності Індії з метою недопустити долучення цієї країни до введення ліміту цін на російські енергоресурси.

Росія очікувала, що Індія принаймні займе нейтральну позицію щодо війни в Україні і публічно нічого не буде говорити. Але прем’єр Індії під час саміту ШЕС публічно дав Путіну зрозуміти, що війну треба припинити, - зазначив журналіст.

При цьому керівник МЗС Казахстану публічно заявив, що вони тепер координують з ЄС та США всю підсанкційну торгівлю з РФ і не збираються відмовлятись від цьго, не зважаючи на вмовляння Кремля допомогти з імпортом важливих товарів.

Під час проведення ШОС Центральний банк Туреччини видав розпорядження для турецьких банків про обмеження прийому карт російської платіжної системи «мір». А у голови КНР Сі Цзіньпіна виникли «питання» до Путіна. Причому це озвучив не голова Китаю, а потім вже Путін після зустрічі, як слухняний хлопчик розповів, що у Сі Цзіньпіна є «питання» та «заклопотаність» щодо війни. І вигляда так, що старший товариш Сі трохи ним не задоволений, - звертає увагу Саваневський.

Та найбільш принизливою, за його словами, була вечеря, під час якої президент Туреччини Реджеп Ердоган та лідер Азербайджану Ільхам Алієв сиділи в голові столу, а три представники ОДКБ - Олександр Лукашенко Емомалі Рахмон та власне Путін зайняли місце на дивані.

Саваневський наголошує, що це чітко демонструє, в кого яка тут роль.

І це було дуже показово, адже саме в цей час відбулось загострення між Азербайджаном та Вірменією, і Вірменія офіційно звернулась до ОДКБ про допомогу. А в цей час Путіни (фактичний натхненник і керівник ОДКБ) сидить з президентом Азербайджану та Туреччини, яка підтримує Азербайджан, і підхіхікує їм. І в цей час десь паралельно турецькі байрактари мочать чергових орків на теренах України. Чим далі на Схід, тим в дипломатії важливішими є всякі невербальні знаки. Те, що відбулось в Самарканді, свідчить про одне – ера Путіна завершилась. І з кожним днем рівень зневаги та показового приниження буде лише зростати, - зазначив журналіст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?