Путінське МВС закуповує незвичайні спецзасоби для розгону людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінське МВС закуповує незвичайні спецзасоби для розгону людей

Путінське МВС закуповує незвичайні спецзасоби для розгону людей

У Міністерстві внутрішніх справ Росії оголосили про закупівлю незвичайних спецзасобів для розгону масових акцій протесту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Любові Соболь.
«Про такі штуки я читала в науково-фантастичних оповіданнях тільки. А ось тепер зіткнулася на сайті держзакупівель. МВС РФ закуповує "систему нелетального акустичного впливу на причепі", тобто прилад психоакустичного впливу на групи людей», - зазначила вона.
За словами користувача, в технічному завданні вказані вельми специфічні вимоги для цього приладу.
"Система нелетального акустичного впливу на причепі (далі - виріб) призначена для створення певних поведінкових реакцій у порушників правопорядку шляхом дистанційного формування інфранизькочастотних коливань, що впливають на центральну нервову систему", - йдеться в документі.
Як заявила автор повідомлення, «прилад цей, мабуть, існує, оскільки він саме закуповується МВС РФ, держзакупівля не так на виготовлення і розробку йде, а саме на поставку. І в тому ж ТЗ дуже детально всі характеристики прописані, що може бути тільки в тому випадку, коли поставляється конкретне обладнання».
«Купують цю штуку за наш з вами рахунок: за 5 100 000 рублів з бюджету (близько 1,5 млн грн). Для чого закуповують? А самі подумайте. Тож підготовку до виборів в Держдуму і потенційних протестів після масових фальсікацій з боку правоохоронних органів можна вважати відкритою», - резюмувала вона.
Крім того, Соболь виклала скріншот технічного завдання з сайту МВС Росії.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилися фото з навчаннями російського спецназу, який навчений розгону масових акцій протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?