Путінські силовики серйозно взялися за кримських татар: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Путінські силовики серйозно взялися за кримських татар: з'явилися фото і відео

Путінські силовики серйозно взялися за кримських татар: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

"Влада" анексованого Росією Криму затримали адвоката кримських татар Еміля Курбедінова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook, де юрист вів трансляцію.
"Тільки-но ми були затримані співробітниками ДПС (дорожньо-патрульної служби - ред.). Ми йшли на обшук до Салієва", - повідомив Курбедінов.
На наступних кадрах видно, як до автомобіля, в якому перебував адвокат, наближається група осіб зі зброєю, яку Курбедінов називає "групою захоплення".
Пізніше чоловік, якого не видно, представляється як співробітник "відділу боротьби з екстремізмом" і стверджує, що адвокат "адміністративно затриманий".
Після цього трансляція переривається.
Журналіст Антон Наумлюк в Twiiter уточнив, що Курбедінову обиратимуть запобіжний захід за статтею "екстремізм".
"Обшук проводиться в будинку Еміля Курбедінова в Сімферополі, в адвокатському офісі. Самому адвокату зараз буде обиратися запобіжний захід", - написав він.

Читайте також: О купанти в Криму затримали сміливого патріота України


Тим часом в окупованому Бахчисараї пройшов обшук в будинку кримського татарина Сейрана Салієва. Його мати Зодіє - учасниця кримськотатарського національного руху.
"Бахчисарай, вул. Миру, 20. Обшук проводять співробітники ФСБ, у дворі озброєні люди, напевно Беркут!" - повідомив на своїй сторінці в Facebook глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.
"Розпочався черговий ранок в кримськотатарському гетто. Триває другий етап зачистки кримських татар: тепер переслідують тих, хто підтримує тих, кого переслідують. Щоб ніхто нікуди більше не виходив, нікому не допомагав і нічого не вимагав. Кримські татари повинні відчувати себе прокаженими, недоторканними, мінімально спілкуватися навіть один з одним. Таким чином, замкнувши кільце страху навколо кримських татар, російська влада хоче, щоб «народ другого сорту» жив в повному безправ'ї і залишав батьківщину. Це цілеспрямована політика російського рейху щодо корінного народу Криму. Народу-ворога" , - написав на своїй сторінці заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв.
Водночас у ФСБ заявили, що займаються ліквідацією осередку терористів в Криму.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Федеральна служба безпеки Росії затримала в окупованому Криму колишнього адвоката українського нардепа Надії Савченко Миколу Полозова, але потім відпустила.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?