Путінські спецслужби і олігархи вивели з Росії мільярди: з'явилися деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінські спецслужби і олігархи вивели з Росії мільярди: з'явилися деталі

Путінські спецслужби і олігархи вивели з Росії мільярди: з'явилися деталі
Джерело:  The Guardian

Російські чиновники, олігархи і спецслужби таємно вивели з Росії десятки мільярдів доларів за так званою "молдавської схемою".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.
За даними видання, у виведенні грошей були задіяні 17 британських банків, які вивели з Росії близько 740 мільйонів доларів, серед них виявилися HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays, Coutts та інші.
Журналісти зазначили, що через HSBC пройшло 545,3 млн доларів, Royal Bank of Scotland вивів 113,1 млн доларів, а Coutts (банк, яким користується королева Єлизавета II) брав участь у виведенні 32,8 млн доларів через свій офіс в Цюріху.
Читайте також: Без горілки не покаються: відомий поет жорстко пройшовся по росіянам, з'явилося відео
При цьому жоден з банків не став заперечувати достовірність даних: банкіри запевнили, що вони дотримуються суворої політики щодо боротьби з відмиванням грошей.
Всього в "молдавську схему" було залучено близько 500 людей — олігархи, московські банкіри, люди працюють або пов'язані з ФСБ, які вивели від 20 до 80 мільярдів доларів.
Раніше в мережі з'явилися результати розслідування російських журналістів "Новой газеты" і Міжнародного журналістського консорціуму, які опублікували розслідування, про виведення з Росії грошей за "молдавської схемою": коли підприємці діяли за принципом "сірого імпорту" - не купували товари безпосередньо у зарубіжних підприємців, а робили це через посередників.
Основну вигоду від цього одержали російські бізнесмени, які працювали з великим державним контрактам.
У соцмережах посміялися над виводом величезних грошей за кордон із Росії.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі посміялися над положенням справ у окупованому Криму, в який Росія нібито вкладувала мільярди рублів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?