Путінський міністр спробував відповісти на порівняння Росії з нацистами
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінський міністр спробував відповісти на порівняння Росії з нацистами

Путінський міністр спробував відповісти на порівняння Росії з нацистами
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Росії  Сергій Лавров  спробував спростувати твердження про те, що Росія в Сирії діє як нацисти в 20 столітті, заявивши, що для подібних заяв "немає доказів".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Лаврова CNN, опубліковане на сайті міністерства закордонних справ Росії.


«У Великобританії люди кажуть, що цивільне населення піддалося найсильнішому бомбардуванню з часів авіаударів нацистів по Герніке в ході Громадянської війни в Іспанії ... Чому ви дієте таким чином?», - запитав Лаврова журналіст.


«Думаю, що всі заяви повинні бути забезпечені доказовою базою», - відповів Лавров.


«Наприклад, у випадку з обвинуваченнями на адресу Росії в організації хакерських атак проти Демократичної партії США нам так і не було надано будь-яких відомостей, які б підтверджували такі звинувачення. Ми просили показати факти. Ми наполягали на проведенні розслідування щодо нападу 19 вересня на конвой з гуманітарною допомогою в Алеппо. Як заявив мій друг і з недавніх пір колега Міністр закордонних справ Великобританії Б.Джонсон, це обумовлено міркуваннями виключно політичного характеру», - додав російський міністр.


«Але він звинувачує Росію в нанесенні ударів по конвою», - зазначив журналіст.


«Це звичайні зарозумілі заяви. Б.Джонсон людина дуже різнопланова. Як Вам відомо, коли він обіймав посаду мера Лондона, він був дуже хорошим другом Росії і прославився своєю участю в російських фестивалях в Лондоні», - заявив Лавров.


«Тепер же, мені здається, він готовий виконувати роль міжнародно-визнаного прокурора з Гааги, особливо в світлі рішення наших британських колег зробити до гасла «так, ти можеш» приписку «а ти ні». Втіленням такого підходу став вивід британських збройних сил з-під юрисдикції Європейської конвенції про захист прав людини. Необхідно забезпечити ясність в цих питаннях», - вважає російський міністр.


«Ми відкриті до обговорення таких питань. Ми ніколи не відмовляємося від контактів. Ми хочемо обговорювати наявні теми та прагнемо до досягнення істини, а не просто кидати один в одного звинувачення без будь-яких підстав», - додав Лавров.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі опубліковано шокуюче відео, на якому показані результати варварських бомбардувань сирійського міста Алеппо, які веде російська авіація і війська Башара Асада.


12 жовтня  Рада Федерації Росії на пленарному засіданні ратифікувала угоду, внесену президентом РФ Володимиром Путіним, про безстрокове розміщення російської авіабази в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?