Путіну в США нагадали про каблучку, яку він вкрав
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіну в США нагадали про каблучку, яку він вкрав

Путіну в США нагадали про каблучку, яку він вкрав
Джерело:  Fox News

Власник команди футбольної ліги США New England Patriots Роберт Крафт сподівається, що з приходом до влади американського лідера Дональда Трампа зможе повернути каблучку, яку в 2005 році у нього вкрав президент Росії Володимир Путін.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fox News.
Так у 2005 році Крафт показав Путіну і дав приміряти перстень переможця Суперкубка вартістю в $25 тис., після чого той поклав його собі в кишеню і пішов у супроводі трьох агентів КДБ. Коли про інцидент дізналися в Білому домі, то заявили про необхідність "поводитися дипломатично" і натякнули, що такий подарунок президенту РФ допоміг би в розвитку російсько-американських відносин.

Читайте також: Телеведу чий в США відверто "послав" скривдженого Путіна
"Але я не хотів його дарувати. Я був емоційно прив'язаний до цього персня. На ньому викарбувано моє ім'я. Не хотів би побачити його на eBay, - говорив Крафт. - Я готовий зробити ще один перстень і вигравіювати на ньому його ім'я. Можливо, нам вдасться вмовити нового президента привезти йому каблучку, коли вони зустрінуться".
Крім іншого, питання про повернення персня порушувалося в ході Петербурзького економічного форуму в 2013 році, проте тоді Путін заявив, що ні про який перстень не пам'ятає, але готовий запропонувати російський "сувенір" для його команди. "Якщо це така велика цінність для пана Крафта і для команди, то я попрошу наші підприємства виготовити що-небудь хороше, щоб було видно, що це дорога річ, з металу хорошого, з каменем, щоб вони з покоління в покоління передавалося в команді, яку представляє пан Крафт. Я думаю, це буде найрозумнішим, партнерським рішенням такої складної міжнародної проблеми", - підкреслив він тоді.
Пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснював, що каблучка - подарунок мільярдера Путіну, але якщо він наполягає на зворотному, то на російських підприємствах можуть виготовити точно таку ж. "Якщо цей джентльмен відчуває справді такий сильний біль від втрати того, що сталося, здається, в 2005 році, то президент буде готовий відправити йому якесь іншу каблучку, яку зможе купити за свої гроші", - говорив Пєсков.
Однак ні оригінального персня, ні його копії Крафт не отримав і вирішив попросити свого друга Дональда Трампа клопотати про повернення каблучки.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше продюсер Костянтин Ернст подарував Володимиру Путіну щит і меч, з якими "він всіх переможе", що стало приводом для іронії в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?