Путіну в Японії подарували Путятіна: опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіну в Японії подарували Путятіна: опубліковані фото

Путіну в Японії подарували Путятіна: опубліковані фото
Джерело:  itar-tass.com

Президент Росії Володимир Путін під час свого візиту до Японії подарував прем'єр-міністру країни Сіндзо Абе 

тульський самовар, а у якості подарунка у відповідь отримав картину з зображенням російського адмірала Путятіна, який у 1855 році уклав перший договір про дружбу між двома країнами.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Варто відзначити, що серед подарунків Путіна, крім тульського самовара з міді і дерева, який був виготовлений в 1870 році, була також і картина художника Ігоря Разживина «Російська трійка в Коломенському».


Подарунок Абе — репродукція полотна «Прибуття Путятіна», виконана на папері «хонминоваси», яка є культурною цінністю державного значення Японії і внесена в список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.


Читайте також: Путіна в Японії пригощають смертельно небезпечною рибою: в соцмережах вибух

На подарунку для Путіна зображено прибуття в місто Сімода російського адмірала Євфимія Путятіна, який провів переговори з японським чиновником Тосіакірою Кавадзі і підписав японо-російський договір про дружбу.
У свою чергу, журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов у своєму Twitter виклав фото подарунків, які зробили один одному Путін і Абе.


«Російська трійка в Коломенському»



«Прибуття Путятіна»

Між тим, в соціальних мережах неоднозначно сприйняли зміст цих подарунків.



Alexander Rokov: «Перед здачею Японії російських островів Путін вирішив почати з передачі їй російського антикваріату)».

Як повідомляв ONLINE.UA,  під час візиту Путіна було прийнято резонансне рішення щодо Курильских островів, котрі Японія вважає своїми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?