Путіну загрожує потрійна небезпека - експерти передрекли великі проблеми голові Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіну загрожує потрійна небезпека - експерти передрекли великі проблеми голові Кремля

Путіну загрожує потрійна небезпека - експерти передрекли великі проблеми голові Кремля
Джерело:  Крим.Реалії

Вперше за двадцять років правлінню російського президента Володимира Путіна одночасно загрожує потрійна небезпека - економічна криза вкупі з пандемією коронавіруса, знецінення нафти, основного джерела державних доходів РФ і реальне зубожіння більшої частини населення країни. При цьому реакція Путіна на цю ситуацію виглядає дивною - неадекватність поведінки глави Кремля говорить про те, що його політичне чуття починає здавати. На тлі виниклої кризи, яка абсолютно безпрецедентна і за масштабами, і за глибиною, в Росії вже скоро почнуться серйозні протести і голодні бунти - найближчі роки стануть найнебезпечнішими для російської влади. Такі проблеми Путіну передрік американський фахівець з Росії, глава відділу російських досліджень вашингтонського інституту American Enterprise Леон Арон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Арон підкреслив, що на тлі пандемії коронавіруса Путін проявляє повну неадекватність. По-перше, він просто закриває очі на те, що більша частина населення країни ледь виживає через брак грошей. А тим часом сам глава Кремля поїхав в Валдай і звідти дає розпорядження губерантора і мерам - "робіть, як хочете".

"Це як дитина, коли вона закриває очі, їй здається, що небезпека йде, до пори до часу. Так, можна скидати бояр з кремлівської стіни, правильно, але не забувайте, що був і Микола II. Є кризи, в яких цар або ж бере на себе відповідальність, перемагає, або ж він показує, що він не дуже важливий для виживання країни, тоді цілий каскад цілком неприємних висновків буде робити народ. Вся проблема в тому, що ця криза наклалася вже на досить хитку ситуацію. Тобто триває стагнація, найдовша в історії сучасної Росії, 10 років середній рівень валового продукту становить 1%, такого не було ніколи. Доходи 7 років зменшуються або стагнують, теж такого не було. І після пенсійної реформи до вірусу довіра до Путіна було на найнижчій точці, по-моєму, 34 або 32%. Рейтинг перекидався десь близько 62-63%, що дуже близько до того, що ми спостерігали перед Кримом. Це не 2008-й, чи не 2012-14 рік, коли все більш-менш окей. Ну да, була фінансовий криза, але ж криза після такого багаторічного зростання, все це можна проковтнути і перетерпіти", - пояснює Арон.

На думку експерта, що буде далі з рейтингом Путіна і з Росією передбачити сьогодні дуже важко. Він не виключає, що Росію чекаю голодні бунти і заворушення, пов'язані з серйозними протестами.

"Прийшла пора Путіну взяти на себе всю відповідальність, розкрити кубушки з грошима, зрозуміти, що скінчилося везіння, повернутися в Москву, почати енергійно працювати. Якщо ж він буде продовжувати за ці кубушки триматися і нічого серйозного не пропонувати в плані допомоги, то, звичайно, він ризикує сильно розколоти глибинний народ, його надійну опору. Ось цей стілець починає погойдуватися, його поки не вибили з-під Путіна, але він починає погойдуватися", - підкреслює Арон.

Він додав, що Путін - не супермен, який може залишатися при владі 20 років без того, щоб не розвинувся політичний склероз. Експерт вважає, що Путін в результаті якось, але впорається з коронавіурсом, проте він залишить бомбу уповільненої дії під його шансами на перемогу у виборах 2024 року.

"Якось зараз народ переможется, я думаю, в результаті Путін збереже владу і режим, але рани ці, шрами, спогади про те, що нас влада кинула, коли прийде час йти і голосувати в 2024 році за Путіна, це все, як мені здається, з'явиться знову. 2021 або 2022-й, мені здається, буде найнебезпечнішим роком для російської влади ", - підсумував експерт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політолог повідомив про різке зниження рейтингу Путіна в Росії і згасання його популярності на тлі пандемії коронавіруса, через яку росіяни залишилися без грошей для існування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?