ПВК Вагнер раптово залишають Бахмут. Пригожин назвав дату та причину
Категорія
Україна
Дата публікації

ПВК Вагнер раптово залишають Бахмут. Пригожин назвав дату та причину

ПВК Вагнер раптово залишають Бахмут. Пригожин назвав дату та причину
Джерело:  online.ua

Засновник ПВК Вагнер прийняв рішення про виведення своїх найманців з Бахмута через нестачу боєприпасів. Позиції будуть передані російським кадровим підрозділам.

Джерело: пресслужба Пригожина

Коли вагнерівці залишать Бахмут

Пригожин опублікував відеозвернення до військового керівництва та народу РФ, у якому повідомив про вихід ПВК Вагнер з Бахмута.

Також Пригожин похизувався успіхами Вагнера на фронті та неодноразово наголосив на непрофесіоналізмі МО РФ.

За його словами, до 9 травня 2023 вагнерівці повинні були взяти Бахмут, проте їм перестали постачати боєприпаси.

Наступальні ресурси ПВК Вагнер закінчилися ще на початку квітня, але ми наступаємо, попри те, що сили противника переважають нас в 5 разів. Через відсутність боєприпасів наші втрати ростуть в геометричній прогресії кожного дня, — зазначив Пригожин.

У зв’язку з цими причинами засновник ПВК Вагнер прийняв рішення 10 травня 2023 року передати свої позиції в Бахмуті підрозділам МО РФ.

Я вивожу підрозділи ПВК Вагнера з Бахмута, оскільки через відсутність боєприпасів вони приречені на безглузду загибель, — додав ватажок вагнерівців.

Наразі дефіцит боєприпасів ПВК Вагнер становить 90%, в той час, як МО заявляє, що боєприпасів достатньо.

Вагнер зазнає колосальних втрат через брак боєприпасів

Засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин істерично лютує через брак боєприпасів, внаслідок чого вагнерівці зазнають колосальних втрат.

Пригожин опублікував відео з десятками загиблими найманцями ПВК Вагнер та обматюкав міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу Василя Герасимова.

У нас брак боєприпасів, 70%. Шойгу, Герасимов, де на*х боєприпаси?! — кричить Пригожин.

Він також згадав дітей російських чиновників, які відпочивають у "дорогих клубах", а також знімають відео на YouTube. Ймовірно, він натякнув на дочку Шойгу, яка у січні їздила у Дубай відпочивати.

Думаєте про те, що якщо у вас є склади від снарядів, то ви маєте на це право. Є елементарні підрахунки — якщо ви даєте норму боєприпасів, їх у п’ять разів менше. Вони прийшли сюди добровольцями та вмирають за те, щоб ви жували у своїх кабінетах із червоним деревом. Врахуйте це, — додав голова ПВК "Вагнер".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?