П’ятикласник заспівав у школі окупованого Мелітополя гімн України
Категорія
Україна
Дата публікації

П’ятикласник заспівав у школі окупованого Мелітополя гімн України

П’ятикласник заспівав у школі окупованого Мелітополя гімн України
Джерело:  online.ua

Місцеві жителі Мелітополя, який тимчасово окуповано, сподіваються на звільнення від загарбників. Один п'ятикласник відмовився співати російський гімн, нав'язаний школярам, і натомість виконав гімн України.

Джерело: Іван Федоров

Школяр в Мелітополі виконав гімн України

В окупованому Мелітополі один п'ятикласник відзначився актом героїзму, співаючи гімн України замість того, щоб виконати російську пісню, яку наполягали вчителька та окупаційна влада.

Діти змушені ходити до окупованих шкіл. Минулого тижня загарбники змушували учнів виконувати гімн Росії. Втім, один із п'ятикласників заспівав рідний "ще не померла Україна", – повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

За його словами, батьків хлопчика викликали до школи та до комендатури, але це патріотичні мелітопольці, які чекають на звільнення.

Ситуація в Мелітополі - що відомо

Російські окупанти завозять у Мелітополь лікарів і вчителів з Російської Федерації, в тому числі й з Дагестану. "Російські викладачі" ламаною російською мовою жалілися, що діти в Запорізькій області говорять виключно українською мовою.

При цьому вони розповідали, що шкільна програма не розрахована на російськомовних дітей, а українські школярі нібито не знають елементарного. Крім того, жінка в хіджабі заявила, що для школярів "російська мова як іноземна, прямо на рівні англійської".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?