П'ятірка лідерів президентського електорального рейтингу: Тимошенко, Гриценко, Бойко, Ляшко і Порошенко, - соцопитування
Категорія
Економіка
Дата публікації

П'ятірка лідерів президентського електорального рейтингу: Тимошенко, Гриценко, Бойко, Ляшко і Порошенко, - соцопитування

П'ятірка лідерів президентського електорального рейтингу: Тимошенко, Гриценко, Бойко, Ляшко і Порошенко, - соцопитування
Джерело:  interfax.com.ua

Компанія Seetarget презентувала 27 серпня, в прес-центрі ІА «Інтерфакс-Україна» результати соціального дослідження, яке проводилося з метою показати настрої українців і їхнє ставлення до політичних сил напередодні виборів 2019 року, повідомляє ONLINE.UA.

Дослідження, яке проводилося з 26 липня по 17 серпня 2018 року, показало, що лідерами президентського електорального рейтингу є лідери ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, партії «Опозиційний блок» Юрій Бойко.

Згідно з представленими результатами, за Тимошенко готові проголосувати 17,9%, за Гриценко - 13,8% і за Бойко - 11,2% українців, з тих, хто планує голосувати і визначився з вибором на чергових президентських виборах.

Варто зазначити, що 16,9% респондентів, готових брати участь в голосуванні, сказали, що вони проголосували б за іншого політика, якого не було в запропонованому ним списку, а 30,6% - не змогли відповісти на питання про свої електоральні переваги. Ще 5,1% опитаних сказали, що не голосували б на виборах президента.

У той же час, найбільший антирейтинг серед українців має Петро Порошенко, за якого не проголосували б 50,2% респондентів. Далі слідує лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк (31,6%), Тимошенко (23,9%), Ляшко (20,5%), Бойко (18,6%), лідер партії ВО «Свобода» Олег Тягнибок - 17,5%, і Вадим Рабинович - 17,2% опитаних.

При цьому, найвищий рейтинг довіри серед політиків у А. Гриценко, якому довіряють 35% опитаних, тоді як Тимошенко довіряють 23% респондентів, Ляшко - 21%, меру Львова Андрію Садовому - 18%, Вадиму Рабіновичу - 17%, Юрію Бойку і меру Києва Віталію Кличку - по 16% опитаних.

Опитування було проведено методом особистого інтерв'ю (face-to-face) з 26 липня по 17 серпня 2018 року в 24 областях України та Києві (за винятком окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Було опитано 2 627 респондентів з 63 міст і 105 сільських населених пунктів. Похибка вибірки становить 1,92%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?