Рабинович: через Насірова нинішня влада отримала сигнал, що вона не є недоторканною
Категорія
Україна
Дата публікації

Рабинович: через Насірова нинішня влада отримала сигнал, що вона не є недоторканною

Рабинович: через Насірова нинішня влада отримала сигнал, що вона не є недоторканною
Джерело:  online.ua

Звинувачення, висунуті голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову Національним антикорупційним бюро, свідчать про позитивні зсуви в боротьбі з корупцією.
Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.
"Я не знаю, прав Насіров або не прав, в цьому нехай розбираються правоохоронні органи. Але я завжди кажу, що боротьба з корупцією починається з арешту діячів існуючої влади, а не з розповідей про нещадну боротьбу з залишками попередньої. І сьогодні я вітаю НАБУ, оскільки Насіров – це перша велика удача з точки зору правоохоронної системи. І дуже добре, що через Насирова ця влада отримала сигнал про те, що вона не є недоторканною. Руйнується система, восени підемо на вибори — і треба завершувати процес зміни цієї влади", — заявив парламентарій.
На думку Рабіновича, українці давно зачекалися подібних подій. "Мене не цікавить, у свідомості Насіров чи ні; у нас люди "поза свідомістю" країною правлять – і нічого. Важливо інше: з якою ж радістю, з яким щастям народ сприймає інформацію про те, що хоч одному діячеві нинішнього режиму загрожує в'язниця", — також вважає Рабінович.
Крім того, він закликав правоохоронців продовжувати розслідування корупції і "йти далі — і тоді їм повірять люди".
Народний депутат акцентував увагу на поведінці Насірова. "Савченко, яка відсиділа кілька років у СІЗО в Росії, ні разу не впала в непритомність, на відміну від українських політиків або чиновників. Десятки самих нахабних корупціонерів, коли їх затримують, втрачають свідомість, але як тільки їх відпускають, вони відразу ж біжать, аж п'яти виблискують. Треба карати і лікарів, які так розпоряджаються своєю професією. Особливо там, у "Феофанії", яку я давно пропоную скасувати", — уклав глава парламентського підкомітету з прав людини.
Нагадаємо, напередодні в лікарні "Феофанія" слідчі НАБУ вручили підозра чолі ДФС Роману Насірову в рамках розслідування "газової справи".
Після цього, за словами лікарів, у Насірова діагностували інфаркт міокарда. За даними представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, керівник ДФС завдав державі збитків у розмірі 2 мільярдів гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?