Рабінович назвав бюджет-2017 убивчим для економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рабінович назвав бюджет-2017 убивчим для економіки України

Рабінович назвав бюджет-2017 убивчим для економіки України

Нардеп, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович розкритикував держбюджет на 2017 рік, ухвалений напередодні Верховною Радою.
Про це повідомляє "КП в Украине".
Як пише видання, на думку Рабіновича, результатом затвердження такого документа будуть "бідна країна, бідне населення, водомети замість ракет і літаків, гола наука, розорена культура, убиті банки, курс долара далеко за 30 гривень і знову збагачення чиновників".
"Тепер, після голосування в найтемнішу і довгу ніч року, стало видно, як в Раді з'явилася стійка більшість, - і ми бачили це під час голосування за Держбюджет, як вкладали не в розвиток, а в округи депутатів або в цілі партії. Цей бюджет не дає розвиватися нічому - ні науці, ні ракетобудуванню, ні культурі, він вкладає тільки в поліцейські машини з розгону демонстрантів, в водомети, тому що влада не збирається відповідати за створене в економіці. Це уряд "мюнхгаузенів" прийняв вбивчий бюджет, вони тільки обіцяють - і безвіз, і Європу, і краще життя. На ділі: це бюджет для збагачення чиновників, для нового витка і рівня в їх Е-деклараціях", - вважає депутат.
Він підкреслив, що бюджет 2017 року неможливо прочитати навіть за два дні, а від депутатів вимагали проголосувати за дві години. Він також зазначив, що ситуація виявилася гіршою, ніж при уряді Арсенія Яценюка.
"Задумайтеся, чому потрібно в найтемнішу ніч року приймати бюджет держави? Зігнали депутатів як "стадо баранів", яким видали за дві години до голосування бюджет, і сказали - "голосуйте". Його прочитати неможливо навіть за два дні, а вони хочуть, щоб його за дві години проголосували. Як може Рада приймати бюджет, не читаючи його, не бачачи цифр навіть в комітеті, кнопкодавячи в найтемнішу ніч року? Я думав, що гірше, ніж при уряді Яценюка вже не буде, а, виявляється, може бути", - вважає Рабинович.
"Я переконаний, що це в черговий раз показало: в Україні немає парламенту як такого, а є, вибачте, кодло, яке обслуговує владу і наживається на людях. І ми всі знаємо, чому цей бюджет підтримали ті, хто підтримав, - сьогодні ніхто не думає про людей, сьогодні ці депутати думають про особисті інтереси. Втім, і владу можна зрозуміти. Через те, що вона творить, їй потрібно вкладати гроші в водомети, тому що народ рано чи пізно не витримає такої політики, такої економіки. Ось ми і вкладаємо - в депутатів, в їхні округи, а не в ракето- і літакобудування, в науку, в культуру.
Результат цієї "темної ночі" - бідна країна, бідне населення, водомети замість ракет і літаків, гола наука, розорена культура, убиті банки, курс долара далеко за 30 гривень і знову збагачення чиновників. Подивіться на їх Е-декларації за 16-й і за 17-й роки. Ми переживали всякі уряди і будь-яку владу, переживемо і цих. Шкода тільки, що через "нічний бюджет" ми втратимо ще один рік для можливого відродження економіки країни і її розвитку», - резюмував Рабінович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?