Рабінович: Порошенко президент, Тимошенко СБУ, я генпрокурор - і корупція закінчиться за п'ять хвилин
Категорія
Політика
Дата публікації

Рабінович: Порошенко президент, Тимошенко СБУ, я генпрокурор - і корупція закінчиться за п'ять хвилин

Рабінович: Порошенко президент, Тимошенко СБУ, я генпрокурор - і корупція закінчиться за п'ять хвилин
Джерело:  online.ua

Перемогти корупцію в країні не виходить через те, що всі ключові посади у владі займають представники правлячих політсил, а опозиція фактично не має права на вирішальний голос, вважає народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович.
Про це він заявив в прямому ефірі телеканалу «112 Україна».
В авторській передачі «Хто кому Рабінович» нардеп висловив своє невдоволення на адресу роботи Ради, яка затягує ухвалення закону про опозицію. За словами Рабіновича, це не тільки пряме порушення демократії, але і фактор, що перешкоджає боротьбі з корупцією.
«У нас народилася абсолютно помилкова традиція. Приходить президент. Тут же ставить свого прем'єра, свого главу Нацбанку, свого генпрокурора тощо. Вся перевіряюча влада - теж "свої". Яка ж це демократія?» - обурюється політик, на думку якого право формувати правоохоронні та контролюючі органи, навпаки, повинно бути за опозицією. «Уявіть собі ситуацію. Порошенко президент, а у Тимошенко, наприклад, СБУ, а я, скажімо, генпрокурор. Ну все, корупція закінчиться за п'ять хвилин», - каже нардеп.
Рабінович стурбований ситуацією, за якої депутатам від опозиції практично неможливо втілити в життя свої законодавчі ініціативи.
«Опозиційний депутат в парламенті - безправна істота. Взяли моду навіть не голосувати законопроекти від опозиції», - стверджує нардеп. Рабінович також поділився з телеглядачами тим, що спікер парламенту продовжує саботувати ряд важливих законопроектів самого нардепа, наприклад про безкоштовні ліки для пенсіонерів та малозабезпечених та про впровадження кримінальної відповідальності за невиконання передвиборних обіцянок.
«Депутатів-опозиціонерів просто тримають як статистів, щоб легалізувати роботу коаліції, якої не існує, яка захопила владу», - підсумував Рабінович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?