Рабінович: Тільки в нашій країні міністри можуть захищати корупціонерів
Категорія
Політика
Дата публікації

Рабінович: Тільки в нашій країні міністри можуть захищати корупціонерів

Рабінович: Тільки в нашій країні міністри можуть захищати корупціонерів
Джерело:  newsone.ua

Ситуація, коли члени уряду приходять захищати людину, звинувачену в корупції, позбавлена сенсу, заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

Про це він сказав в програмі "20/22" на телеканале NewsOne.

"У мене сьогодні пройшли збори керівників усіх обласних організацій партії "За життя". Я послухав думку регіонів. Шановні НАБУ і пан Ситник, політична сила" За життя "повністю підтримує ваші дії. Я вважаю, що ви, втім, як і деякі інші правоохоронні органи, хоч щось робите в нашій країні. Ви розворушили це корупційне болото, і ми нікому не дамо вас образити. Тому робіть свою роботу, саджайте злочинців", - заявив Рабінович.

За його словами, це не тільки його особиста думка, а й позиція всієї партії, яка за різними рейтингами посідає третє-четверте місце серед політичних сил.

"Я сиджу всередині системи, я сиджу в залі парламенту, я бачу, як вони почали боятися. Це дуже важливо, тому що вони грабували країну безкарно, з нахабними очима, не озираючись. Ви зробили найважливіше в країні: ви змусили їх боятися. Але важливо в цій боротьбі не стати Лаврентієм Павловичем Берією, коли людина вважає, що закони нам не потрібні", - заявив нардеп.

За словами Рабіновича, в європейських країнах немислимо, щоб члени уряду прийшли в зал суду захищати людину, яка звинувачена в корупції. "У справі Мартиненка (екс-депутат, якого НАБУ затримало за підозрою в корупції. - Ред.) це не та Європа, куди вони збиралися нас вести, це найбільш дика Азія. Це нонсенс для європейської політики, це безумство. Гройсмана запитують, як в суд міністри пішли, а він відповідає: це солідарна позиція уряду. Як позиція? Захищати людину, яку звинуватили в корупції? Всі прекрасно знають, що є на Мартиненка кримінальні справи в Чехії та Швейцарії, що абсолютна правда те, що відбувається. Значить - ви одна банда. Система, яка своїх не здає, називається бандою", - зазначив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?