Рабінович: Треба повертати молодь в Україну і припинити "кошмарити" бізнес
Категорія
Культура
Дата публікації

Рабінович: Треба повертати молодь в Україну і припинити "кошмарити" бізнес

Рабінович: Треба повертати молодь в Україну і припинити "кошмарити" бізнес
Джерело:  rbc.ua

Кілька варіантів, як можна спробувати повернути молодь в Україні, яка виїхала на заробітки за кордон, запропонував народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна», повідомляє ONLINE. UA з посиланням на РБК Україна.

«Зараз молодь їде цілими сім'ями. Їде від свавілля, через відсутність можливостей і через те, що чесна людина в Україні не може вижити. Пересічний українець повинен десь або підробляти, або «підпилювати» щось з бюджету, або вмирати з голоду. І це не просто погано, це вбивчо для держави», - вважає нардеп.

Партія «За життя» пропонує кілька варіантів, як можна боротися з цією проблемою.

«Кілька ключових речей. Перше - я б одномоментно дозволив всім, хто поїхав і має кілька паспортів, повернутися в країну. Зараз же все борються з тими, у кого кілька громадянств. А я вважаю, що не важливо, скільки паспортів у того, хто повернеться в країну і вкладе якісь гроші в економіку. Потрібно звільнити таких людей від податків на два роки, дати їм можливість адаптуватися, інвестувати і почати розвивати виробництво тут - вдома», - пропонує політик.

«Більш того, необхідно створювати пільгові майданчики, створювати «хаби», які будуть залучати людей, які працюють в цій сфері. І третє - потрібно припинити "кошмарити" бізнес перевірками і «маски-шоу». Коли по підприємству бігають незрозумілі люди в касках - це недозволено. Це робиться для того, щоб отримати хабар або показати, хто в домі господар. Не можна дозволити владі зробити так, що всі обдаровані, талановиті, працьовиті поїдуть - і ми з вами втратимо молодь», - резюмував він.

Ще одна пропозиція в наступному: «усі «хайтековські» підприємства звільнити від податків на два роки, щоб дати їм можливість розвиватися».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?