Рабінович закликав саджати на 8 років за невиконання передвиборних обіцянок
Категорія
Політика
Дата публікації

Рабінович закликав саджати на 8 років за невиконання передвиборних обіцянок

Рабінович закликав саджати на 8 років за невиконання передвиборних обіцянок

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що передбачає тюремне ув'язнення від 5 до 8 років для політиків, які не виконують передвиборчі обіцянки.
Такий документ вніс на розгляд ВР нардеп, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович, написав він на своїй сторінці в Facebook.
Так Рабінович пропонує карати президента, депутатів різних рівнів та мерів міст за невиконання передвиборних обіцянок. Проект передбачає кримінальну відповідальність на термін від 5 до 8 років. У тексті документа наголошується, що законопроект потрібно ухвалити "з метою подолання кризового стану представницької демократії в Україні".
"Подібний прецедент відбувається на наших очах в Греції, де екс-прем'єр-міністру країни пред'явлено звинувачення в невиконанні передвиборних обіцянок, - і йому загрожує тюремний термін за це. Таку практику вважаю дуже корисною і для України. У нас всі 25 років незалежності країни відбувається обман виборців, народ дурять і обкрадають, а ми весь час ходимо по колу і тасуємо ті ж, вже краплені, карти. Кримінальна відповідальність за невиконання передвиборчих обіцянок - прогресивний, демократичний крок", - пояснив Рабінович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?