Рабінович закликав уряд надати ОПЗ 20%-ву знижку на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рабінович закликав уряд надати ОПЗ 20%-ву знижку на газ

Рабінович закликав уряд надати ОПЗ 20%-ву знижку на газ

Уряд України має надати ВАТ «Одеський припортовий завод» річну 20-відсоткову знижку на газ для підняття виробництва, заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, який перебуває в Одеській області з робочою поїздкою.
Про це повідомляють Українські новини.
«Я вам розповім, навіщо я до вас приїхав і що відбувається у вас. Сьогодні запустили завод. Так звана давальницька схема. Вона, можливо, не дуже вигідна економічно для когось, але хоча б дає місту працювати. Боюся, що ця схема нестійка і не може гарантувати місту постійну роботу і порятунок», - заявив Рабінович, додавши, що Україні необхідно системно підтримувати власний бізнес, який наповнює бюджет, тому що без підтримки держави наші підприємства не витримують конкуренції на світовому ринку.
«Тим, хто виробляє сьогодні, наприклад хімію в Росії, їм держава дотувала газ, і вони отримують його по 80-85 доларів. Наші підприємства просто не можуть конкурувати з ними. І завдання держави полягає не в тому, щоб забирати в населення. Вона полягає в мудрості політики, щоб допомагати виробнику і впровадити митний бар'єр, якщо такий же товар завозять. А якщо ми не виробляємо бананів - нехай завозять банани, скільки хочуть», - заявив нардеп.
За словами Рабіновича, він обговорював це питання з представниками великого бізнесу країни і підготував для уряду відповідну пропозицію. «Ми говорили з бізнесменами про ситуацію, яка склалася, - вони володіють питанням. Після цього зняли слухавку, поговорили з тими кредиторами, яким винен завод. Так ось, я зараз звертаюся до вас і прем'єр-міністра нашої країни, якому я завтра все це викладу. Вони зобов'язані зробити дуже просту річ. Не треба нам ходити з простягнутою рукою, ми зобов'язані підняти свою промисловість. Потрібна спеціальна річна знижка на газ - така спецформулою - для припортового заводу. Нічого більше не треба», - сказав нардеп.
Політик зазначив, що, за підрахунками його команди, «20-відсоткової знижки досить, щоб було повністю запущено ефективне виробництво». «Ми беремо на себе домовленості з тими, кому винен завод, щоб вони протягом року його не чіпали. Ми самі запустимо все, нехай тільки дасть 20-процентну знижку для заводу. Я одразу кажу: так, ця схема не дає красти, не дає набивати кишені; це відкрита і зрозуміла схема. Але таке сьогодні відбувається з "Укргазвидобуванням", яке видобуває: по 5-6 тисяч йому дістається газ. Продайте його заводу, дайте місту можливість вижити, піднятися - і показуйте всім нашу українську Європу. Ось і все, що сьогодні треба робити прем'єр-міністру. Вони зобов'язані це зробити», - запевнив Рабінович.
За його словами, він розмовляв з директором заводу. «Він абсолютно згоден, хоча в очах у нього трохи печалі, що все одно ми від них цього не доб'ємося. Але я великий оптиміст. Я просто не розумію логіки чиновника, який в своїй країні не хоче дати розвинутися одному з найсильніших виробництв. Я приїхав сюди для того, щоб звірити свій "годинник" з вашими техніками, які повинні були підтвердити наші розрахунки. І можу вам сказати, звертаючись до пана Гройсмана, до нашого уряду: або ви дасте 20-відсоткову знижку на один рік припортовому заводу і допоможете піднятися місту, і люди будуть вам вдячні, або ви хочете знищити нашу країну і знищити припортовий завод. Але тоді ми будемо знати, що маємо справу з відкритими ворогами, і будемо відповідно реагувати. Час розмов закінчився. Дайте знижку», - заявив Рабінович.
Як наголошується, в рамках поїздки Рабінович провів ряд зустрічей з керівництвом і жителями міста Південний, а також з працівниками містоутворюючого підприємства «Одеський припортовий завод».
У місті Південний зосереджено 39% промислового виробництва всієї Одеської області. Його населення складає 32 тисячі чоловік. За даними Рабіновича, в 2016 році держава забрала у цього міста-донора 50% прибуткового податку, сьогодні забирає 25%, відзначається в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?