Рабінович заявив, що чинна влада привела до зубожіння народу
Категорія
Політика
Дата публікації

Рабінович заявив, що чинна влада привела до зубожіння народу

Рабінович заявив, що чинна влада привела до зубожіння народу
Джерело:  newsone.ua

Глава парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович заявив, що в Україні необхідно провести референдум і скасувати на ньому пост президента.

Про це він сказав в коментарі програмі 20/22 на телеканалі NewsOne.

«Україні ідеально підходить парламентська форма влади, пост президента, вважає наша партія, повинен бути скасований на референдумі. Ось Німеччина не має президента фактично, він номінальна фігура, країна має земельний устрій - і нічого, прекрасно живе, процвітає, досягає рекордного зростання ВВП в цьому році», - заявив нардеп.

За його словами, в питанні виборів президента України «наступає на одні і ті ж граблі». «Приходить президент, стає при владі, ніби нормальний, а потім оточення вселяє йому роками, що він геніальний і безпомилковий, - і все. У парламенті все ж більш жива ситуація, більше руху: тут створюються коаліції, легше знайти противаги, більшість може швидко перетворитися на меншість і навпаки», - вважає Рабінович.

При цьому депутат називає діючу коаліцію в парламенті незаконною. Як заявляє Рабінович, ці люди керують без конституційної більшості: «Така влада може все що завгодно: може порушувати Конституцію, прибирати безкоштовне медичне обслуговування, продавати землю, називати Яценюка і Гройсмана кращими прем'єрами, а Супрун - найкращим і. о. міністра. Така влада може грабувати країну безкарно».

Рабінович впевнений, що в разі консолідації опозиційні сили повинні добиватися зміни влади: «Ця влада привела до зубожіння народу, а нам уряд щодня розповідає, що стало жити краще. Кому стало жити краще? Країну розікрали і заклали МВФ, дерева рубаємо, медицину і освіту губимо, молодь виштовхуємо за кордон, пенсіонерів обкладає податками і вбиваємо цінами на ліки, бізнес душимо. Довго терпіти це народ не буде. Я не виключаю, що коли терпіння закінчиться, народ може сказати владі все, що думає, - і тоді дострокові вибори неминучі».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?