Рабінович заявив, що влада пішла на поступки учасникам мітингу під НБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Рабінович заявив, що влада пішла на поступки учасникам мітингу під НБУ

Рабінович заявив, що влада пішла на поступки учасникам мітингу під НБУ
Джерело:  newsone.ua

Партія "За Життя" домоглася від Адміністрації Президента створення ініціативної групи, до якої увійдуть представники опозиції, АП і Кабінету Міністрів; група займатиметься питаннями ошуканих вкладників.
Про це повідомив лідер партії Вадим Рабінович, коментуючи в прямому ефірі телеканалу NewsOne результати переговорів, які пройшли в четвер, 1 грудня, в Адміністрації Президента України.
"Сьогодні, на моє глибоке переконання, щасливий день - ми побачили результати своєї праці: вперше Адміністрація Президента почула тих, хто стоїть на вулиці і захищає свої конституційні права. Вперше влада побачила, що під Нацбанком стоять ніякі не "шатуни», не «агенти Кремля», не куплені люди, а стоять ті українці, яких пограбувала банківська система", - заявив Рабінович.
За словами парламентарія, в результаті безстрокового мирного мітингу влада пішла на поступки і погодилася розслідувати справи ошуканих вкладників. Досягнуто ряд домовленостей, зокрема про те, що з усіх питань, які стосуються банків і фінансової системи країни, буде створена ініціативна група, до якої увійдуть представники опозиції, Адміністрації Президента і Кабінету Міністрів.
"Всі вони будуть розбиратися з проблемами, які склалися за довгі роки в банківському секторі країни, - повідомив Вадим Рабінович. - Ми вимагаємо прозорого розслідування ситуації, що склалася. Ми вимагаємо, щоб в результаті цієї спільної роботи всі ошукані вкладники, незалежно від того, в якому банку вони були, отримали свої законні вклади!" "Ми вимагаємо, щоб ситуація з національною валютою була ясною і зрозумілою кожному, щоб вона не падала кожні дві години, як це відбувається сьогодні!", - підкреслив парламентарій.
"Сьогодні ми бачимо один важливий результат: потрібно і, головне, можна добиватися свого не розхитуванням ситуації, а законними мирними шляхами, мирними акціями. Завдяки такій безстроковій мирній акції, ми на 99% просунулися до свого результату. Не хочу загадувати наперед, але мені здається, що нас почули, і в тому числі завдяки тому, що ми були чесними, відкритими, безкомпромісними і добре працювали. Нас почули, завдяки всім тим людям, які не побоялися і прийшли під НБУ, яких не показував жоден центральний канал, яких називали "купкою бомжів". Насправді ж усі вони - справжні герої. Ми добре виконали свою роботу, і я вважаю, що саме так має працювати опозиція - домагатися результату для людей, сідати за стіл переговорів і вести конструктивний діалог, а не руйнувати країну. Нам всім - учасникам мітингу під НБУ, партії "За життя" - вдалося зрушити з місця віз в той момент, коли всі вважали, що це неможливо. І ми довели, що єдиний правильний підхід - не молоти, а діяти - і діяти мирними шляхами, волею і непохитністю людей", - підкреслив Рабінович.
Політик також повідомив, що вже на понеділок запланована зустріч ініціативної групи з представниками банків. "Я бажаю нам, щоб ми не збилися з нашого шляху, щоб наші переговори були конструктивними, щоб всі люди, як і вкладники банку "Михайлівський", відчули на собі їх результати", - підсумував лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?