Рада дозволить українцям дещо змінювати в паспортах
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада дозволить українцям дещо змінювати в паспортах

Рада дозволить українцям дещо змінювати в паспортах

Верховна Рада

ухвалила в першому читанні зміни до Цивільного кодексу України, згідно з якими українці зможуть змінювати в паспорті не лише своє прізвище і/чи ім'я, але і по-батькові.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Дзеркало тижня

.


Законопроект №2018 підтримали 234 народних депутати. Законопроектом пропонується надати українцям право змінювати не тільки своє прізвище і/чи ім'я, але і по-батькові.


Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, необхідність прийняття законодавчого акту викликана необхідністю виконання рішення Європейського суду з прав людини від 16 травня 2013 року по справі "Гарнага проти України".


"Невиконання рішень Європейського суду може призвести до міжнародно-політичної відповідальності", - зазначають автори законопроекту.


Раніше повідомлялося, що

депутати Верховної Ради серйозно спростили реєстрацію ліків в Україні, а для медикаментів, які пройшли атестацію в ЄС, США, Швейцарії, Австралії чи Канаді, впровадили спрощену процедуру

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?