Рада ЄС схвалила фінансову допомогу Україні: названа сума
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС схвалила фінансову допомогу Україні: названа сума

Рада ЄС схвалила фінансову допомогу Україні: названа сума
Джерело:  online.ua

Рада Європейського Союзу підтримала угоду з Європарламентом щодо четвертого пакету макрофінансової допомоги Україні у розмірі мільярда євро.

Про це сказано у повідомленні на сайті Ради, передає ONLINE.UA.

"Допомога у вигляді позик буде покривати потреби у фінансуванні України протягом двох з половиною років. Кредити надаватимуть підтримку програмі економічної стабілізації та структурних реформ, що доповнюють ресурси, надані МВФ та іншими донорами", - йдеться у заяві.

Європейський Союз виділив 1,6 млрд євро допомоги в 2014 році і 1,8 млрд євро через рік. Внесок у більш ніж 600 млн євро скасували цього року через неповне дотримання поставлених умов.

"Подальші виплати залежатимуть від дотримання Україною демократичних механізмів та верховенства закону і дотримання прав людини", - сказано у заяві.

Комісія відповідатиме за надання допомоги Україні та разом з європейською службою зовнішньої дії стежитиме за виконанням усіх умов.

Остаточне рішення про надання фіндопомоги має затвердити Європарламент. Вірогідніше за все, голосування відбудеться у червні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США планують виділити Україні величезну суму на оборону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?