Рада Євросоюзу посилила санкції проти КНДР
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада Євросоюзу посилила санкції проти КНДР

Рада Євросоюзу посилила санкції проти КНДР

У рамках виконання рішення Ради безпеки ООН Рада Євросоюзу посилила санкції ЄС проти КНДР у відповідь на "активність Північної Кореї у сфері ядерних озброєнь і розвитку балістичних ракет, за порушення і нехтування попередніми резолюціями Ради Безпеки ООН".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Ради ЄС.

В заяві йдеться про введення секторальних санкцій. Крім того, зазначається, що Євросоюз працює над власними, додатковими обмежувальними заходами щодо Північної Кореї для реалізації резолюцій РБ ООН і посилення їх ефекту.

Читайте також: Стало відомо, які питання буде вирішувати сестра лідера КНДР на новій посаді

Заходи, схвалені резолюцією РБ ООН, включають заборону на імпорт текстилю та продаж газоконденсатних рідин в КНДР. Нові заходи включають обмеження на продаж нафтопродуктів та сирої нафти в КНДР. Крім цього, країнам забороняється видавати нові дозволи на працевлаштування для робітників з Північної Кореї.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 вересня Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію про введення нових обмежувальних заходів проти КНДР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?