Рада готує термінову заяву через небезпечне загострення ситуації на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада готує термінову заяву через небезпечне загострення ситуації на Донбасі

Рада готує термінову заяву через небезпечне загострення ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Вже сьогодні, 27 березня, за дорученням українського глави Володимира Зеленського має відбутися засідання підгрупи з безпеки ТКГ через небезпечне загострення на Донбасі, де в результаті обстрілів бойовиків напередодні загинули чотири українських захисника і ще двоє отримали поранення. Крім того, вже до понеділка, 29 березня, Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва підготує проєкт звернення України до світового співтовариства - цю заяву в терміновому порядку депутати приймуть на позачерговому засіданні. Як реагуватиме парламент на загострення в зоні ООС розповів перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає ONLINE.UA.

"Тут всі повинні включитися - весь парламент, використовуючи те, що ми будемо на наступному тижні бачитися. Збиратися і звернутися до країн-партнерів по «нормандському формату», зокрема, до Німеччини, Франції, до всього цивілізованого світу, можливо, до ООН із закликом в черговий раз підтримати Україну в цьому процесі, взяти до уваги порушення режиму припинення вогню", - анонсував Корнієнко.

Парламентарій також підкреслив, що єдиний шлях, яким може йти Україна в питанні припинення війни, - це політико-дипломатичний шлях. Таку позицію він озвучив на тлі бурхливої дискусії між представниками українського політикуму, думки яких розділилися - одні вважають, що українські військові повинні почати обстрілювати позиції бойовиків у відповідь на смертельні провокації, інші ж дотримуються плану мирного врегулювання конфлікту.

Важливо додати, що глава української делегації в Тристоронній контактній групі і перший президент України Леонід Кравчук вважає, що загострення на Донбасі і смерть 4 бійців ЗСУ в зоні ООС - тільки початок. Він упевнений, що Росія не зупиниться, поки її не зупинить Україна або міжнародне співтовариство. Він закликав не чекати гумманості від президента РФ Володимира Путіна, оскільки він націлений знищити Україну.

Як відомо, Росія для ескалації ситуації на Донбасі постійно нарощує бойовий потенціал. Згідно з даними української розвідки, російські збройні сили зараз проводять оперативну та бойову підготовку. Крім того, наголошується, що під час цих заходів відпрацьовують пересування військ поблизу кордону з Україною. Українські військові продовжують дотримуватися оголошеного перемир'я в рамках реалізації Мінських угод.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 47 країн назвали Росію стороною конфлікту на Донбасі і окупантом Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?