Рада перейменувала окуповані населені пункти: в соцмережах дивуються
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада перейменувала окуповані населені пункти: в соцмережах дивуються

Верховна Рада України
Рада перейменувала окуповані населені пункти: в соцмережах дивуються

Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала 74 населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також в Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову №4086, опубліковану на сайті парламенту.
Відповідне рішення 245 голосами депутати прийняли на засіданні у четвер, 12 травня. Згідно з пояснювальною запискою постанови, в Донецькій області перейменовано 37 населених пунктів і 1 район.
Так, наприклад, місто Торез отримало назву Чистякове. Крім того, перейменований Тельманівський район на Бойківський. У Луганській області декомунізовані 36 населених пунктів. Зокрема місто Красний Луч перейменований в місто Хрустальний, Кіровськ став Голубівкою. Місто Краснодон отримало назву Сорокине, Стаханов - Кадиївка.
Крім того, парламент в рамках декомунізації перейменував 75 ​​населених пунктів і районів у анексованому Росією Криму. Згідно з постановою, їм повернули історичні кримськотатарські назви. Перейменовані, зокрема, 5 районів, одне місто і 69 сіл і селищ.
У соцмережах таке рішення Верховної Ради викликало неоднозначну реакцію.
Журналістка Оксана Коваленко написала: "Ну ось нафіга прямо зараз міняти назви окупованих (!) територій? Щоб показати, що ми сила? І що? Інших справ немає?".
У коментарях користувачі пишуть:
Никуся-Перемога: "Правильно, але щодо своєчасності... в роздумах".
Konstantin: "Думаю, це символічний жест підтримки кримських татар".
Рум'янок: "Видимість бурхливої ​​діяльності".
Papa Guye: "Тому що є Закон про декомунізацію, а там є терміни його виконання, а позаяк Донбас і Крим - це Україна, то він діє і там - не так?!".
Раніше повідомлялося, що в рамках декомунізації протягом 2016 року зі скульптури Батьківщина-мати в центрі Києва демонтують радянську символіку.
Додаємо список перейменованих населених пунктів і районів окупованих територій Донбасу:




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?