Рада підтримала антиколомойський законопроєкт - усі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала антиколомойський законопроєкт - усі подробиці

Рада підтримала антиколомойський законопроєкт - усі подробиці
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради проголосували за схвалення законопроєкту, який має стати врегулюванням суперечки навколо націоналізації "Приватбанку". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на позачергове засідання парламенту в понеділок, 30 березня.

Рішення підтримали 267 нардепів. Згідно з документом, власники та колишні власники банку, який вивели з ринку, можуть отримати лише грошове відшкодування, якщо були якісь порушення під час цього виведення.

Визнання незаконним рішення щодо виведення з ринку банку не стане приводом для його повернення колишнім власникам. Тобто, скасувати націоналізацію після її завершення неможливо - навіть, якщо її при цьому порушили законодавство.

Цікаво, що під час засідання Ради у залі був президент Володимир Зеленський. Він виступив напередодні голосування, закликав депутатів підтримати законопроєкти, без яких немоєливо укласти нову угоду з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, "Приватбанк" вивели з ринку наприкінці 2016 року. З того часу колишній власник Ігор Коломойський неодноразово намагався оскаржити рішення.

Представники МВФ неодноразово також підкреслювали, що неможливо укласти угоду без законодавчої заборони на повернення таких активів. Це порушує стабільність.

Як повідомляв ONLINE.UA, МВФ помітив значний прогрес у переговорах щодо  нової програми EFF для України та продовжує наполягати на необхідності ухвалення законодавства щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?