Рада підтримала один з найважливіших законопроєктів Зеленського - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала один з найважливіших законопроєктів Зеленського - що відомо

Рада підтримала один з найважливіших законопроєктів Зеленського - що відомо
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді провели голосування щодо законопроєкту про скорочення кількості народних депутатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію засідання.

Ініціатива отримала голоси 236 парламентарів. Попереду її чекає голосування у другому читанні, яке можна пройти вже з 300 голосами "за".

Нагадаємо, законопроєкт подав у парламент президент Володимир Зеленський у перший день роботи депутатів IX скликання - 29 серпня. Він запропонував скоротити чисельність нардепів до 300 (наразі їх - 450), а також встановити пропорційну виборчу систему.

Оновлена виборча система означає перехід до відкритих списків — коли виборець надає голос буквально за конкретних кандидатів, а не просто за бренд партії.

Окрім того, документ встановлює певні вимоги до нардепів. Людина не може отримати цю посаду, якщо не володіє українською мовою

У вересні парламент спрямував президентський законопроєкт на перевірку до Конституційного суду. Там його визнали законним, але з певними зауваженнями. Зокрема, нагадали про необхідність виправлення багатьох статей Конституції, які згадують чисельність нардепів.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час засідання у вівторок, 4 лютого, Рада відправила у відставку міністерку розвитку громад і територій Альону Бабак. Її посаду надали чинному керівнику держобладміністрації Івано-Франківщини Денису Шмигалю. Також він став віцепрем'єр-міністром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?