Рада підтримала судову реформу Зеленського: що відомо про законопроєкт
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала судову реформу Зеленського: що відомо про законопроєкт

Рада підтримала судову реформу Зеленського: що відомо про законопроєкт
Джерело:  24 канал

Нардепи Верховної Ради підтримали президентський законопроєкт щодо змін законодавства у судовій галузі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Ініціативу Володимира Зеленського підтримали 236 депутатів. Згідно з текстом законопроєкту №1008, він є пропозицією у кількох напрямках.

У документі йдеться про:
- розширення дії закону про очищення влади на осіб, які працювали на посадах голів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Державної судової адміністрації (або їх заступників) з 21 листопада 2013 до 19 травня 2019 років;
- скорочення кількості суддів Верховного Суду України до 100 (зараз їх 200);
- зміни у складі ВККС - скорочення членів з 16 до 12 та встановлення їхніх повноважень на 4 роки після обрання конкурсом;
- посадовці ВККС можуть звільнитися власною заявою, через невідповідність вимогам, неспроможність виконання повноважень, корупційні порушення, прогули понад місяць.

Як повідомляв ONLINE.UA, Управління державної охорони України отримало нового очільника за рішенням президента Володимира Зеленського. У керма відомства встав Сергій Рудь, а його попередник Олексій Оцерклевич отримав звання генерал-майора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?