Рада підтримує введення миротворців в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада підтримує введення миротворців в Україну

Рада підтримує введення миротворців в Україну
Джерело:  online.ua

За словами першого віцеспікера Ради Олександра Корнієнка, український парламент підтримує введення миротворчого контингенту на територію України для припинення збройної агресії РФ.

Джерело: сайт Верховної Ради

Верховна Рада виступає за введення миротворців в Україну

Вважаємо необхідним введення в Україну миротворчих сил на підставі Резолюції ГА ООН 377 (V) "Об’єднання заради миру" від 3 листопада 1950 року, - зазначив Корнієнко.

За його словами, нардепи також вимагають негайного закриття неба над Україною для захисту цивільного населення від авіаударів РФ, об'єктів критичної інфраструктури та світової і культурної спадщини.

В парламенті також закликають організувати зелені коридори для проведення евакуації жінок, дітей та літніх людей.

Між тим, радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович повідомив, що наразі російсько-окупаційним військам вдалось взяти під контроль місто Енергодар та Запорізьку АЕС, а також закріпитись в районі міста Вознесенськ Миколаївської області.

Однак в цілому українські військові продовжують контролювати ситуацію.

Ситуація залишається контрольованою. Противник вчора (3 березня) після поповнення резервів і тилових запасів почав рухатися на окремих напрямках. Найбільшого успіху він досяг в місті Енергодар, частково встановив контроль над Запорізькою АЕС. Йому вдалося просунутися біля міста Вознесенськ – це приблизно напрямок від Миколаєва на Кривий Ріг. Наші війська його там зупинили, зараз йде бій. Спроби противника просунутися безпосередньо в бік Миколаєва були відбиті, - повідомив Арестович.

За його словами, наразі найбільш гаряче у північно-західних районах під Києвом, де продовжуються бої з окупантами.

У той же час ворог не зміг взяти під контроль сильно зруйновану в результаті обстрілів Охтирку, а також здійснити прорив у Харків.

Зокрема, в Охтирці була спроба зруйнувати авіацією ТЕС.

Але противник там зазнає величезних втрат і перекидає додаткові резерви, які вони могли б використати на більш небезпечних напрямках. Наприклад, на Київщині. Героїчна оборона Охтирки і Харкова примусила ворога зупинитися в напрямку розвитку головного удару, - повідомив радник керівника офісу президента.

Попре страшні бомбардування і загибель багатьох жителів Чернігова, місто продовжує тримати оборону.

Наразі в частковому оточені перебуває Маріуполь, однак військові, що знаходяться у місті, мужньо відбивають ворожі атаки.

Гуманітарна ситуація там напружена – і це є предметом перемовин з представниками РФ і Білорусі, а також країн-партнерів та міжнародних організацій, - зазначив Арестович.

Представник ОП також зазначив, що наразі не має небезпеки для Одеси, оскільки вогонь з військових кораблів РФ повністю придушує українська артилерія.

Вчора ми нанесли декілька потужних ударів по противнику, які зупинили його пересування на інших напрямках. Думаю, ми можемо відчувати стриманий оптимізм щодо перспектив подальшого наступу ворога, - підсумував Арестович.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?