Рада планує переглянути зарплати військовим — що може змінитися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада планує переглянути зарплати військовим — що може змінитися

Рада планує переглянути зарплати військовим — що може змінитися
Джерело:  online.ua

Депутати Верховної Ради, а також представники військового блоку наразі працюють над підвищенням зарплат для строковиків, інструкторів та інших військових. Цю інформацію підтвердив секретар Комітету парламенту з питань бюджету нардеп Володимир Цабаль.

Джерело: "ЕП"

ВРУ хоче переглянути зарплати військовим

За словами Цабаля, рішення про створення робочої групи з напрацювання нового законопроєкту стосовно грошового забезпечення військових ухвали після звернення командування Сил Оборони, а також глави Міноборони Олексія Резнікова.

Він також підтвердив, що перша зустріч цієї групи відбулася ще 5 травня.

Під час неї обговорили:

1. Забезпечення строковиків.  Як стверджує Володимир Цабаль, умовно 20 тисяч строковиків отримують від держави мінімальні кошти.

2. Забезпечення курсантів.  Курсанти отримують за службу стипендії, які давно треба збільшувати.

3. Забезпечення інструкторів.

Фактично від яких залежить дуже багато, але оскільки вони на папері, а не на передовій, відповідно, вони доплату не одержують. Ні 30, ні 50, ні відповідно 100 (тисяч - ред.), - пояснює Цабаль.

4. Збільшення заробітних плат у підрозділах, у яких не проводилась індексація.

У чому наразі полягає головне завдання Верховної Ради

Народний обранець звертає увагу на те, що наразі парламент повинен зосередитися на пошуку необхідної суми коштів для реалізації вказаних цілей.

Займатися питанням розподілення цих грошей буде військове командування.

Як стверджує Володимир Цабаль, він буде наполягати на суттєвому збільшенні доплат військовим.

Це можуть бути в рамках збільшення заробітної плати, але це має бути за градацією, щоб так не вийшло, що в нас однакові доплати в тилу і на передовій, - зазначив нардеп.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?