Рада полегшила життя підприємствам-боржникам
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада полегшила життя підприємствам-боржникам

Рада полегшила життя підприємствам-боржникам

Депутати Верховної Ради України ухвалили закон, який запроваджує механізм добровільної фінансової реструктуризації підприємств-боржників з метою врегулювання ситуації з проблемними кредитами і відновлення кредитування економіки банками.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінфіну України.
За прийняття в цілому законопроекту №3555 проголосували 229 народних депутатів. Законопроект розроблений Міністерством фінансів спільно з Нацбанком України, Незалежною асоціацією банків України, Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком і є структурним маяком в програмі співпраці України з Міжнародним валютним фондом.
"Законом передбачаються умови для надання податкових стимулів для підприємств-боржників, які вже визначені Податковим кодексом України, зокрема у вигляді звільнення від податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств, що виникають у зв'язку з прощенням кредиторами частини боргу, у вигляді списання органами ДФС частини податкового боргу, пропорційної частині прощеної іншими кредиторами за затвердженим планом реструктуризації тощо", - відзначають в Мінфіні.
Водночас закон виключає можливість відходу від сплати за кредитами. Механізм фінансової реструктуризації виключає участь в ньому нежиттєздатних підприємств. Щоб уникнути зловживань або маніпулювання процесом фінансової реструктуризації, пов'язані особи підприємства-боржника будуть позбавлені можливості впливати на процес. Крім того, процедура фінансової реструктуризації передбачає добровільну, а не обов'язкову участь підприємств. Вона буде проходити при узгодженні всіх сторін і на умовах, які задовольнять усіх.
Закон «Про фінансову реструктуризацію» має обмежений час дії, який становить три роки з дати набрання ним чинності. У Мінфіні вважають, що такий термін дозволить оцінити успішність проведення процедури фінансової реструктуризації в Україні та порівняти результати з досвідом інших країн. У разі отримання позитивних результатів термін дії закону може бути продовжений
Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав закон про скасування оподаткування пенсій, який раніше затвердила Верховна Рада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?