Рада посилила покарання для п'яних водіїв
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада посилила покарання для п'яних водіїв

Верховна Рада України
Рада посилила покарання для п'яних водіїв

Верховна Рада України

посилила відповідальність за керування автомобілем в нетверезому вигляді, за ухвалення відповідного рішення проголосували 243 депутати.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.


Відповідно до документа, водієві, який буде вперше притягнутий до відповідальності за водіння в нетверезому вигляді, загрожуватиме штраф в 10200 гривень (600 неоподатковуваних мінімумів), а також позбавлення водійських прав строком на один рік.


При цьому, в разі повторного порушення протягом року водієві загрожує штраф "у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів (20 400 грн - Ред.) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".


У разі, коли водій вдруге за рік зробить таке порушення, його штраф зросте вдвічі - до 2400 неоподатковуваних мінімумів (40 800 грн - Ред.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

п'яний чиновник «Укрзалізниці» спровокував лобове зіткнення з машиною, в якій їхав відомий журналіст з дружиною і дітьми

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?