Рада прийняла рішення по виплаті боргу Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада прийняла рішення по виплаті боргу Росії

Рада прийняла рішення по виплаті боргу Росії
Джерело:  online.ua

Верховна Рада продовжила термін дії тимчасового мораторію на виплати за випущеними в грудні 2013 року дворічним єврооблігаціями на 3 млрд доларів, який завершується 1 липня 2016 року.


Про це заявила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідне рішення депутатів.


Вона пояснила, що скасування норми про граничний термін дії мораторію торкнеться, в першу чергу, російських облігацій на 3 млрд доларів і гарантованого державою кредиту "Укравтодору".


"Погасити в цьому році ці борги ми не можемо, в той же час, залишається вимога їх погашення, яке також створює нам ризики для тих єврооблігацій, які вже були реструктуризовані", - сказала заступник міністра.


Ухвалення закону скасовує кінцеву дату дії мораторію, і він переходить в розряд безстрокових.


"Прийняття закону має дозволити належним чином досягти реалізації попередніх умов і виконати зобов'язання, взяті на себе Україною, відповідно до Програми МВФ", - йдеться в пояснювальній записці.


Згідно з повідомленням, скасування обмеження щодо кінцевої дати дії продовжить термін дії правових підстав для пошуку подальших шляхів реструктуризації зовнішніх боргових зобов'язань і здійснення операцій зі зміни умов запозичень.


"Тимчасова зупинка здійснення платежів може бути скасована в будь-який час, в разі імплементації домовленостей з власниками облігацій з погашенням в грудні 2015 року і кредиторами за зовнішніми запозиченнями суб'єктів господарювання державного сектора економіки, які забезпечені держгарантіями", - наголошується в документі.


Нагадаємо, в грудні 2013 року Росія придбала транш єврооблігацій України на 3 млрд доларів.


Також повідомлялося, що  директор департаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко заявив, що НБУ має намір скасувати вимогу про необхідність пред'явлення громадянами паспортів для обміну валют на готівковому ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?