Рада прийняла важливе рішення щодо боротьби з російською пропагандою
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада прийняла важливе рішення щодо боротьби з російською пропагандою

Верховна Рада України
Рада прийняла важливе рішення щодо боротьби з російською пропагандою

Депутати Верховної Ради підтримали в першому читанні проект закону, спрямованого на боротьбу з російською пропагандою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
Проект закону про «внесення змін до законодавства щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» підтримали 250 депутатів.
Законопроект передбачає, що для ввезення в Україну книг з Росії буде необхідний відповідний дозвіл.
Крім того, під заборону потрапляє продукція, яка має антиукраїнський і антидержавний зміст і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
У той же час, обмеження стосуватимуться друкованої продукції, виробленої в Росії і на тимчасово окупованих територіях, і не будуть застосовуватися до російськомовних книг, виданих в Україні.
Документ передбачає також, що кількість книг, які будуть дозволені для ввезення, обмежена 10 екземплярами на людину.
Представляючи документ, віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив, що зараз в Україну завозять "тонни літератури", і більшість потрапляє жителям півдня і сходу країни.
Він додав, що дозволи на ввезення даватиме громадська рада, та запевнив, що закон пройшов широке обговорення і був підтриманий абсолютною більшістю його учасників.
Також Кириленко зазначив, що профільний комітет Ради підтримав проект документа одностайно, а український книжковий ринок від цього не постраждає.
При цьому під час обговорення ряд депутатів висловилися за необхідність суттєвого доопрацювання закону до другого читання.
Зокрема, позафракційний депутат Олег Мусій висловив побоювання, що антиукраїнські книжки можуть друкуватися і в інших країнах, а потім безперешкодно ввозитися в Україну.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явився смішний комікс, який розкрив суть російської пропаганди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?