Рада прийняла важливі рішення щодо бійців-контрактників в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада прийняла важливі рішення щодо бійців-контрактників в Україні

Рада прийняла важливі рішення щодо бійців-контрактників в Україні
Джерело:  online.ua

Верховна Рада надала можливість військовим контрактної форми служби достроково розірвати безстроковий контракт зі Збройними Силами, також депутати скасували норму, згідно з якою розмір грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби на особливий період відповідав рівню зарплати військових контрактної служби.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».
Зокрема, депутати прийняли проект Закону №5337-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби».
Відповідно до закону, право на звільнення отримають військові, дію контракту яких було продовжено понад норму на період оголошення демобілізації, і прослужили не менше 18 місяців з дати продовження дії договору.
Також можливість звільнитися з ЗСУ буде у тих, хто уклав контракт строком до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію і відслужив 24 місяці.

Читайте також: Названо нове сумне число бійців, загиблих за час АТО
Дискусія в ВР йшла з приводу терміну, протягом якого повинні бути звільнені від служби ті військовослужбовці, чиї контракти завершилися - протягом року або двох. Після дискусії депутати зменшили термін звільнення до одного року, а не двох, як пропонувалося в законопроекті.
При цьому рішення з приводу грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби прийнято в зв'язку з тим, що військові строкової служби не задіюються в АТО. За скасування норми грошового забезпечення для строковиків нарівні з контрактниками проголосували 235 депутатів.
У документі до відповідного законопроекту зазначено, що введення рівних умов оплати для строковиків та контрактників спричинить диспропорцію, оскільки строковики, на відміну від контрактників, перебувають на повному державному забезпеченні.
Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці листопада Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що проведення нової хвилі мобілізації залежить від ситуації на фронті, і в разі загострення бойових дій її проведення буде необхідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?