Рада призначила Дмитра Лубінця новим омбудсменом
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада призначила Дмитра Лубінця новим омбудсменом

Рада призначила Дмитра Лубінця новим омбудсменом
Джерело:  online.ua

1 липня офіційно стало відомо, що парламент України призначив народного обранця Дмитра Лубінця ("За майбутнє") новим Уповноваженим з прав людини. Це рішення підтримали 250 нардепів.

Джерело: Фейсбук-сторінка ВРУ

Дмитро Лубінець став новим омбудсменом

Верховна Рада України проголосувала за призначення на посаду Уповноваженого Верховної ради України з прав людини Дмитра Лубінця! Дмитро Валерійович довгий час очолював профільний комітет у Верховній Раді України, а тому глибоко розуміється на проблематиці захисту прав та свобод людини і громадянина. І він має ідеї, як удосконалити парламентський контроль у такій важливій для держави сфері. А такі особисті якості як — принциповість, справедливість та наполегливість — лише сприятимуть у здійсненні надзвичайно важливої для Верховної Ради України місії —захисту прав людини, - йдеться в заяві ВРУ.

Що важливо розуміти, Дмитро Лубінець був депутатом міської ради Волновахи (з 2010), першим заступником голови правління Народно-патріотичного союзу Донбасу, народним депутатом попереднього скликання від Блоку Петра Порошенка і є чинним позапартійним нардепом.

Що відомо про звільнення Денісової

Попередня Уповноважена з прав людини Людмила Денісова була звільнена рішенням народних депутатів 31 травня. За словами омбудсвумен, її звільнення є порушенням законної процедури звільнення та 5 статей Конституції.

Офіс президента не влаштовує моя активність як омбудсмена. Моя активна діяльність зі збору та аналізу інформації про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях. Я вважаю такі дії влади незаконними та такими, що втручаються в діяльність Офісу омбудсмена України, який, за законом, обирається на 5 років, - заявила нещодавно Денісова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?