Рада проголосувала за важливу угоду з торгівлі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада проголосувала за важливу угоду з торгівлі

Рада проголосувала за важливу угоду з торгівлі
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді України ратифікували договір про вільну торгівлю з Канадою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".
За відповідне рішення проголосувало 272 народних депутати.
Читайте також: Ро сія не зрадіє: українка на важливій посаді в Канаді викликала захват у мережі
У Мінекономрозвитку розраховують, що завдяки позиціям договору істотно виросте український експорт в Канаду. Адже угода передбачає негайне звільнення від мит ​​99,9% українських товарів.
Повідомляється, що на сьогоднішній день Україна має негативне торговельне сальдо з Канадою, тобто український експорт суттєво поступається імпорту канадських товарів - в 2016 році українські компанії експортували в Канаду на 28,9 млн доларів, тоді як імпортовано - на 217,3 млн доларів.
Ратифікацію угоди між Україною і Канадою прокоментував глава української держави Петро Порошенко.
"Це історичний момент для нашої двосторонньої торгівлі з Канадою. Країною, яка системно, на постійній основі підтримує Україну і допомагає в розвитку економічного потенціалу нашої держави. Ця угода починає символічний трансатлантичний місток вільної торгівлі. Отже, український бізнес отримає доступ до північноамериканського ринку", - заявив Порошенко.
"А це - і зростання українського експорту. І зростання прямих іноземних інвестицій в Україну - на рівні 36 мільйонів доларів. І створення нових робочих місць в будівництві, промисловості і торгівлі. По суті, мова йде про формування трикутника вільної торгівлі Україна - Канада - ЄС", - додав президент України.
У соцмережах відзначили цікавий момент з приводу ратифікації угоди.
"Дожилися. Рада тепер голосування за ратифікацію сприймає як досягнення", - написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Валерій Калниш.
Sergey Nefedov: Досягнення, вони ж змогли назбирати "кнопкодавів" для ратифікації...
Володимир Полуєв: 226 депутатів в Раді знайшлося і вже добре)


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Канаді вирішили продовжити роботу місії Unifier, в рамках якої здійснюється підготовка українських військовослужбовців, до березня 2019 року: повідомлення викликало гнів у представників РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?