Рада провалила голосування за скасування карантину вихідного дня
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада провалила голосування за скасування карантину вихідного дня

Рада провалила голосування за скасування карантину вихідного дня
Джерело:  online.ua

Після того, як в Україні завершився перший карантин вихідного дня, який спровокував шалене обурення з боку представників малого та середнього бізнесу, народні обранці кинулися захищати підприємців. Депутати оперативно зареєстрували на сайті ВРУ постанову №4381 про скасування карантину вихідного дня і пообіцяли українцям, що вже 17 листопада неодмінно проголосують за цей законопроєкт. Що важливо розуміти, в тексті документа йшлося лише про рекомендації Кабінету міністрів щодо пом’якшення карантину в країні. Однак Верховна Рада, попри всі обіцянки та нищівну критику уряду, з тріском провалила голосування за рішення рекомендувати уряду переглянути запровадження карантину вихідного дня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Варто звернути увагу на те, "за" ухвалення відповідної постанови проголосувало 149 народних обранців за необхідної кількості 226. Що цікаво, чимала кількість фракцій жорстко розкритикувала рішення Кабміну щодо локдауну вихідного дня, однак достатню кількість голосів все одно зібрати не вдалося.

Не можна також не звернути увагу на те, що член команди Володимира Зеленського та очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія озвучив пропозицію дати Кабінету міністрів два тижні, щоб зрозуміти, чи дасть посилення карантину бажаний результат, а вже потім ухвалювати якісь рішення.

Що важливо розуміти, парламент провалив голосування після того, як глава КМУ Денис Шмигаль озвучив народним обранцям та усім українцям нове попередження. Міністр публічно пообіцяв, що його команда не буде оголошувати тотальний локдаун, поки є альтернатива – карантин вихідного дня. Проте, як стверджує глава уряду, якщо він виявиться неефективним або ж його не будуть дотримуватися, карантинні заходи посилять, і тоді українцям доведеться знову зіштовхнутися з жорстким карантином. Як стверджує політик, наразі це єдина альтернатива карантину вихідного дня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов пояснив усім українцям, до яких жахливих наслідків потрібно буде готоватися , якщо скасують карантин вихідного дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?