Ситуація погіршилася: Рада раптово вирішила викликати "на килим" ще одного міністра
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація погіршилася: Рада раптово вирішила викликати "на килим" ще одного міністра

Ситуація погіршилася: Рада раптово вирішила викликати "на килим" ще одного міністра
Джерело:  online.ua

15 червня очільник комітету українського парламенту з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус закликав Верховну Раду запросити в.о. міністра енергетики Ольгу Буславець в сесійний зал для подання звіту. Окрім того, він нагадав про необхідність призначити постійного міністра енергетики. З такою заявою Герус виступив під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

"У мене прохання запросити її (Буславець - ред.) на звіт до Верховної Ради. І взагалі нам необхідно приймати рішення про затвердження постійного повноцінного міністра енергетики", - заявив глава комінету Ради.

За словами Андрія Геруса, з моменту призначення Буславець в.о. глави Міненерго ситуація в енергетичній галузі не покращилася.

"Завтра виповниться два місяці з моменту призначення в.о. міністра енергетики Ольги Буславец. Це призначення анонсувалося як вихід української енергетики з кризи. На жаль, ми бачимо, що за два місяці у нас ситуація не покращилася, а ще й погіршилася", - підкреслив представник парламенту, серед іншого аргументувавши свою ініціативу тим, що НАЕК "Енергоатом" працює на зниженій потужності, а борги перед виробниками е/е з відновлюваних джерел (ВДЕ) продовжують зростати.

Варто звернути увагу на те, що Буславець не єдина із міністрів, кого кликали "на килим". Так, нещодавно, партія Володимира Зеленського "Слуга народу" неочікувано для всіх заявила, що терміново хоче заслухати очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова на годині запитань до уряду із доповіддю щодо останніх резонансних скандалів, що сколихнули нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабінет міністрів України нарешті відреагував на неочікуване прохання глави МВС Арсена Авакова — важливі подробиці  можна знайти у нашій статті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?