Рада Росія – НАТО втретє збирається для обговорення ситуації в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Рада Росія – НАТО втретє збирається для обговорення ситуації в Україні

Рада Росія – НАТО втретє збирається для обговорення ситуації в Україні

26 жовтня рада Росія – НАТО цього року втретє збирається на спільне засідання. На порядку денному ради – ситуації в Україні та Афганістані.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Не зважаючи на те, що відносини між Заходом та Кремлем напружені через анексію Росією українського Криму та підтримку Москвою сепаратистів на сході України, представники країн НАТО та представник РФ Олександр Грушко збираються у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі у час.

За останні місяці сталося кілька потенційно небезпечних зустрічей між військовими літаками й кораблями НАТО та РФ.

Рада Росія – НАТО має на меті запобігання ескалації напруженості. Вона збиралася цього року в липні.

Читайте також: Грибаускайте знову закликає ЄС обговорити ідеї "військового Шенгену"

Минулого тижня генсек НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що увагу буде зосереджено на конфліктах в Україні та Афганістані. Крім того, рада розгляне шляхи зменшення ризику нештатних ситуацій під час військових навчань чи спостереження.

Також очікується, що представники обох сторін обговорять військові навчання "Захід-2017", які Росія провела спільно з Білоруссю у вересні. Це призвело до наближення тисяч військових РФ до кордонів членів НАТО на сході Європи, що викликало стурбованість намірами Кремля з огляду на його військове втручання в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, недавні військові навчання Кремля "Захід-2017" показують, що НАТО необхідно докладати більше зусиль, щоб стримувати агресію Росії не тільки на суші, але і в Балтійському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?