Рада ще на рік продовжила особливий статус Донбасу — у Зеленського вимагають пояснень
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ще на рік продовжила особливий статус Донбасу — у Зеленського вимагають пояснень

Рада ще на рік продовжила особливий статус Донбасу — у Зеленського вимагають пояснень
Джерело:  online.ua

15 грудня офіційно стало відомо, що український парламент продовжив на рік дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Варто звернути увагу на те, що законопроєкт №4467 авторства народних оранців фракції "Слуга народу" на чолі з очільником Давидом Арахамією та главою партії Олександром Корнієнком, був зареєстрований у Раді 7 грудня 2020 року. Це рішення підтримали 304 депутата, виступили проти нардепи від "Батьківщини" та "Голосу". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Як зазначається в пояснювальній записці, законопроєкт було необхідно ухвалити у зв’язку з тим, що 31 грудня 2020 року спливає термін запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Окрім того, наголошується, що законопроєкт спрямований на "створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації" на Донбасі.

Команда українського лідера Володимира Зеленського звернула увагу на те, що це рішення вкрай важливо підтримати, аби мати змогу продовжувати переговорно-дипломатичний шлях врегулювання ситуації на Сході нашої країни.

Попри усі ці заклики та заяви, політична сила "Європейська солідарність" та депутатська група "За майбутнє" повідомили, що хочуть нарешті почути від глави держави Володимира Зеленського конкретний план дій щодо вирішення ситуації Донбасі, бо "не можна просто щоразу переносити дату і нічого не робити".

Що важливо розуміти, законопроєкт про особливий порядок самоврядування на Донбасі ухвалений ще 6 років тому терміном на 3 роки і потім його тричі продовжували на рік (у народі його назвали законом про особливий статус ОРДЛО). Як відомо, згідно з законом, держава гарантує недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського розповіли про плани Володимира Путіна щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?