Рада схвалила у першому читанні скасування депутатської недоторканності
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада схвалила у першому читанні скасування депутатської недоторканності

Рада схвалила у першому читанні скасування депутатської недоторканності
Джерело:  online.ua

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект про скасування недоторканності народних депутатів. Варто зазначити, що законопроект підтримали 363 обранці, передає ONLINE.UA.

Що цікаво, під час обговорення президент Володимир Зеленський, який був присутній у залі, неодноразово підганяв депутатів, закликами "давайте" та "Дмитро (Разумков, голова Ради – ред.), продовжуй".

 Також перед голосуванням представники "Європейської солідарності" зробили зауваження спікеру Дмитру Разумкову нібито через те, що він переплутав голосування у першому читанні та вцілому. Володимир Зеленський відреагував на їхні зауваження реплікою: "Ну і сказали, і що ви кричите весь час".

Для того, щоб ухвалити закон в цілому, депутатам потрібно буде підтримати його 300 голосами.

У проекті пропонується прибрати з 80 статті Конституції два абзаци про те, що депутатам гарантується недоторканність і без згоди Верховної Ради їх не можна притягнути до кримінальної відповідальності.

Якщо закон буде ухвалений остаточно, недоторканність має бути скасована з 1 січня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський подав у раду  новий законопроект про так званий імпічмент. Офіційно він запроваджує процес усунення президента з посади, що він обіймає. Тим часом голова держави ще не підписав ініціативу про тимчасові слідчі комісії, які й стануть початком згаданих процедур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?