Рада спростувала чутки про зміни до Конституції щодо вступу України в НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада спростувала чутки про зміни до Конституції щодо вступу України в НАТО

Рада спростувала чутки про зміни до Конституції щодо вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

14 лютого спікер українського парламенту Руслан Стефанчук запевнив, що за його інформацією, наразі ніхто в команді президента Володимира Зеленського не обговорює питання щодо змін до Конституції в частині членства в НАТО.

Джерело: Фейсбук-сторінка Руслана Стефанчука

ВРУ відкинула чутки про зміни до Конституції щодо вступу в НАТО

Я, наскільки знаю, станом на зараз не обговорюється і не ведеться жодних питань щодо змін до Конституції України в частині членства України в НАТО. Я більше скажу, це суверенне право кожної країни вирішувати напрямок свого розвитку. І ви знаєте, що це моя позиція, яку я завжди говорю з нашими колегами і ніхто не має права вказувати на червоні лінії чи можливі неможливості щодо прийняття тих чи інших рішень суверенною державою, - заявив Руслан Стефанчук.

За словами спікера ВРУ, заява українського дипломата Вадима Пристайка – це дискомунікація, оскільки той є відданим прихильником інтеграції України до НАТО.

Що важливо знати про заяву Пристайка щодо можливої відмови України від вступу до НАТО

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко озвучив припущення, що Україна може відмовитись від вступу в НАТО, щоб врятувати своїх громадян від війни з Росією. Трохи згодом дипломат пояснив свої слова.

Ми зараз на різних інтерв’ю тут пояснюємо, що НАТО (курс на НАТО. — Ред.) є навіть в Конституції і ніяких змін зараз немає, але ми не можемо розраховувати зараз на НАТО — бо ми не члени родини. Щоб уникнути війни просто зараз, ми готові на компроміси, але вони не лежать у сфері НАТО, а в Мінських домовленостях тощо. Щодо НАТО зараз — ми залишаємо курс, але вимушені шукати інші варіанти, які дозволять вижити просто зараз, — наголосив Вадим Пристайко.

Варто зазначити, що команда очільника Кремля Володимира Путіна зраділа цій заяві посла, однак зазначила, що наразі це просто слова, які нічим не підкріплені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?