Рада створила комісію для розслідування фактів пособництва під час анексії Криму РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада створила комісію для розслідування фактів пособництва під час анексії Криму РФ

Рада створила комісію для розслідування фактів пособництва під час анексії Криму РФ
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді ухвалили рішення про створення тимчасової слідчої комісії, яка буде перевіряти інформацію про факти пособництва посадовими особами, а також державними та приватними підприємствами і організаціями під час анексії Криму РФ.

Джерело: портал Верховної Ради

Чим буде займатись новостворена комісія

Згідно із постановою 4657, яку ухвалили 229 народних обранців, тимчасова слідча комісія буде розглядати інформацію щодо сприяння збоку посадових осіб з органів державної влади та органів місцевого самоврядування російським окупантам під час анексії Криму.

Представники комісії також будуть збирати інформацію та вимагати пояснень від осіб та організацій, стосовно яких буде отримана інформація про пособництво ворогу при окупації Криму.

Комісію очолить народний депутат від фракції "Слуга народу" Ігор Копитін, а його заступником призначили Григорія Немирю з "Батьківщини".

Фото - iportal.rada.gov.ua

До складу комісії також увішли депутати від "Слуги народу" Єлізавета Богуцька, Андрій Задорожній, Юрій Здебський, Євгеній Кравчук, Людмила Марченко, Валерій Стернійчук, Сергій Швець та депутат від "ОПЗЖ" Олег Волошин.

Зеленський виступив на відкритті нової сесії Ради 

Під час свого виступу голова держави заявив, що інформаційний простір став новим полем битви, а новини стали зброєю.

Зеленський зауважив, що українці потребують єдності в інформаційному полі.

Зеленський також повідомив, що підписав указ про зміцнення обороноздатності країни, у рамках якого чисельність Збройних сил України зросте на 100 тисяч осіб.

Він повідомив, що законопроєкт передбачає збільшення грошового забезпечення військовослужбовців на рівні щонайменше трьох мінімальних зарплат, концепцію забезпечення військових та їх родин, а також ветеранів, збільшення терміну служби за контрактом, ще 20 додаткових військових бригад, перехід до професійної армії.

Президент також нагадав про численні візити закордонних партнерів Україні на тлі російської загрози.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?